2020. február 24., hétfő
Szökőnap

Egyéb IV.kerület

Kő, hogy emlékezzünk!

Őriné Farkas Eszter kavicsfestő (Fotó: Keresztesi Balázs)

Őriné Farkas Eszter munka közben
(Fotó: Keresztesi Balázs)

Gyermekkora óta foglalkozik kézműveskedéssel Őriné Farkas Eszter, a mesélő kövek kitalálója és megalkotója. A jelenleg elemző informatikusként dolgozó édesanya alkotásai egyediek és személyre szabottak.

ORIART-meselokovek-1

Egy réges-régi csónakázás emléke

ORIART-meselokovek-anyukáknak

Anyukáknak

– A fiammal és a lányommal együtt elvégeztünk egy jobb agyféltekés rajztanfolyamot, majd röviddel ezután beiratkoztam egy festőtanfolyamra is. Ezzel gyökeresen megváltozott az életem, azóta folyamatosan rajzolok és festek. Én így kapcsolódom ki az esti órákban – mesélte Eszter lapunknak. – Az alkotás öröme számomra csak akkor teljes, ha a művemet elajándékozhatom. Megfigyeltem, hogy a legnagyobb örömöt az okozza, ha személyes ajándékot adok.


 

A mesélő kövek is így születtek meg.
– A férjem egyik legjobb barátjának születésnapjára voltunk hivatalosak. Mindenképpen valami egyedi és személyre szabott ajándékot szerettem volna vinni neki. A fiúk első osztályos koruk óta barátok, előkerestem a közös gyerekkori fényképeiket, hátha jön valami ötlet. A fotókat nézegetve találtam ki, hogy készítek egy emlékkövet. Akkora volt a sikere, hogy elkezdtem sorra „feldolgozni” kedvenc családi fényképeinket. A köveket megmutattam kollégáimnak és rokonaimnak. Mindenkinek annyira tetszett, hogy azóta nincs gond a szülinapi, karácsonyi és egyéb ajándékokkal.

ORIART-meselokovek-orszaghaz

Az Országház után az újpesti városháza is elkészül egyszer

Eszter legkedvesebb kövei azok, amelyeken a gyerekei szerepelnek.


– Kedvencem az anyák napjára magamnak festett két kő – mondta nevetve. Eddigi kövei nagyrészt ajándékok voltak, de szívesen készít kérésre is mesélő köveket. Megfestette már az Országházat, és talán elkészül az újpesti városháza is, kőre pingálva.

– Bármerre járok, köveket gyűjtök, sőt a barátaim is tudják már, hogy nekem a legjobb ajándék egy különleges kő. Egyszer egy barátomtól kaptam egyet, amit erdei séta közben talált. Elhozta, de megkért, hogy azt neki fessem meg, mert abban egy kisautó formáját fedezte fel. Ez lett az ő szülinapi ajándéka.

Kapcsolódó Cikkek