2020. február 28., péntek
Ákos, Bátor

Egyéb XIII.kerület

Különleges sportágak az idei diákolimpián

A  mostani tanévben a diákolimpia keretében számos izgalmas sportesemény vár a kerületi iskolásokra.

– A minél profibb lebonyolítás érdekében megállapodást kötöttünk a Népszigeti Szabadidő és Vízisport Egyesülettel, hogy segítségünkre legyenek tapasztalataikkal és szakembereikkel – mondta a Lokálnak Kastl Egon, a XIII. kerületi Közszolgáltató Zrt. sportdivíziójának sportszervezője. – A diákolimpia tanévi versenynaptár szerint működik, a korosztályok sajátosságainak figyelembevételével. Azt hiszem, igazán profi körülmények között sportolhatnak a diákok, a versenyek szervezésében, lebonyolításában részt vesznek testnevelő tanárok, versenybírók, rendezők, míg a mérkőzéseket minősített játékvezetők vezetik, a gyerekek egészségére pedig orvosi mozgóőrség felügyel – sorolta a sportvezető, aki azt is hozzátette, a diákolimpia lebonyolításához az önkormányzat több mint 7 millió forint támogatást biztosít. A versenyeket, elsősorban az elmúlt évek fejlesztései során megépített modern létesítményekben – Rozsnyay utcai sportcsarnok és műfüves pálya, Csata sportcsarnok, Újpalotai úti sporttelep műfüves pályái és négysávos bowlingpálya, Nővér és Radnóti Miklós utcai tanuszodák – szervezik meg, de az iskolai és a sportegyesületi létesítmények is kiváló házigazdái a rendezvényeknek.


mezei futóverseny_13kerület

A mezei futóversenyen hat korosztályban több mint ezer gyerek áll rajthoz minden évben (Fotó: Kastl Egon)

Kastl Egon kifejtette, 15 iskola diákjai 17 versenyszámban, öt korcsoportban, több mint 120 versenynapon, összesen 12 sportágban mérik össze tudásukat, a klasszikus sportágak mellett pedig olyan különlegességek is megtalálhatóak, mint az ergométeres evezés, a sárkányhajó-evezés, a floorball vagy épp a bowling.

Kapcsolódó Cikkek

 • Mintha győztek volna: döntetlen

  Mintha győztek volna: döntetlen

  A Tatabánya szombaton Győrben 24-24-es döntetlent játszott a francia Pays d’Aix Université Club csapatával a férfi kézilabda…

 • Csörgőlabda és vakfoci a Kós Károlyban

  Csörgőlabda és vakfoci a Kós Károlyban

  A Magyar Paralimpiai Bizottság és a Fogyatékosok Országos Diák-, Verseny- és Szabadidősport Szövetsége idén már harmadszor tartott úgynevezett lélekmozgató órákat az ország számos pontján. A diákok a testnevelés és osztályfőnöki órák keretében ismerkedhettek meg a fogyatékkal élők mindennapjaival és sportolási lehetőségeivel.

 • Tavaszváró töltött kacsa

  Tavaszváró töltött kacsa

  Az utolsó hivatalosan téli hónap végén – időjárástól függetlenül – már a márciusi tavaszra készülünk.