EUR: 338,69 Ft
CHF: 318,93 Ft
2020. február 25., kedd
Mátyás

Aktuális

Lefejezéssel fenyegetőzik a börtönből a magyar gyilkos

“Amikor visszajövök, akár három, öt vagy tíz év múlva, kint lefejezem az összes tettestársamat, aki rám vallott. Ennyi. Punktum. És akkor majd várom a TEK-eseket” – mondta az ország egyik legkegyetlenebb elkövetője P. Gál Judit új könyvében a Halálosztók 2-ben. V. Sándor továbbra is bosszút akar állni az ellenségein.

P. Gál Judit az ország legszigorúbban őrzött börtöneiben beszélgetett az utóbbi évek legfelkavaróbb gyilkosságainak elkövetőivel. Olyan elítéltek is megszólalnak a Halálosztók 2 című új könyvben, akik korábban senkinek nem nyilatkoztak. A szerző a magyar Bonnie és Clyde azaz T. Emese és V. Sándor történetet is bemutatja, a pár mindkét tagja interjút adott neki.  Emese, Sándor oldalán vett részt a borzalmas gyilkosságokban, a különböző rablások során négy emberrel végeztek.   Később társakat is bevontak a rablásokba és a jogerős ítélet szerint minden esetben V. Sándor azaz Clyde volt az irányító. A sajtó az Amerikában bankot kifosztó pároshoz, Bonniehoz és Clydehoz hasonlította őket. Emesének és Sándornak tetszett ez az elnevezés, még magukra is tetováltatták a neveket.


emese es sandor

fotó: ordogokugyvedei.hu

Amikor elfogták őket, a lány azonnal beismerő vallomást tett, sőt ő beszélt elsőként egy vietnámi házaspár megöléséről is, amiről korábban a rendőrségnek nem volt tudomása. V. Sándor 2015. februárjában tényleges életfogytiglani fegyházbüntetést kapott. T. Emese 15 évet kapott és megadták a feltételes szabadlábra helyezés kedvezményét.  Sándor több hivatalos eljárást is kezdeményezett, mert nem akar belenyugodni az ítéletébe.


P. Gál Judit megkérdezte a börtönben Clydeot, hogy gondol-e egyáltalán a négy áldozatra.

– Nemcsak gondolok, de mérges vagyok önmagamra. Ugye azt mondták a társaim, hogy én kényszerítettem őket a gyilkosságokra, hogy ott legyenek. Nem így volt. Bonnietól kezdve mindenki együttműködött velem – mondta V. Sándor, aki azt is elmondta hogy mihez fog kezdeni, ha esetleg kiszabadul a börtönből.

– Két dolgot szeretnék elintézni, ha épp mentalitással kijutok innen. Édesanyámnak, édesapámnak, ha még élni fognak – kezemet összeteszem – egy kis sírhelyet megcsinálok. A gyerekeimnek egy házat elintézek, hogy soha ne szenvedjenek semmiben hiányt, és visszajövök. Amikor visszajövök, akár három, öt vagy tíz év múlva, kint lefejezem az összes tettestársamat, aki rám vallott. Ennyi. Punktum. És akkor majd várom a TEK-eseket – mondta teljes meggyőződéssel V. Sándor, aki állítása szerint Emesét nem akarja bántani.

A fiatal nő most először P.Gál Juditnak nyilatkozott. Elmesélte, kezdetben csak “kalandvágyból” vett részt a rablásokban de nem akart bántani senkit, később meg már félt a párjától, aki nem egyszer bántotta.

– Volt, hogy megvert, vagy a mínusz húsz fokban kitett egy szál bugyiban, ott tartott egy bizonyos ideig, utána nagy kegyesen beengedett a fűtetlen garázsunkba(…) Egy idő után már a szüleim megölésével fenyegetett Sándor. Megbénított a félelem, hogy jelezzem bármilyen hatóságnak, hogy milyen bűncselekmények történtek, vagy mire készül. Mindenki szerint ennek ellenére meg kellett volna tennem. Ha csak ezt nézzük, akkor már megérdemlem a börtönt – mondta Emese, aki ha kiszabadul meg akarja látogatni az áldozatok sírját.

– Bután fog hangzani, de azért, hogy az én részemről is megkapják a végtisztességet. Nagyon sokat imádkoztam azért is, hogy ők is lássanak onnan föntről. Lássák, hogy én ki vagyok, mi vagyok, és hogy én nem akartam azt, ami velük történt…

Kapcsolódó Cikkek