2020. február 18., kedd
Bernadett

Egyéb

Legyen elővigyázatos, ne dőljön be a csalóknak!

A Szerencsejáték Zrt. az utóbbi hetekben több bejelentést is kapott arról, hogy kéretlen telefonálók a Szerencsejáték Zrt.-re hivatkozva hívnak fel telefonon ügyfeleket, és azt állítják, hogy telefonszámukat kisorsolták. A nyeremény átvételének feltételeként arról tájékoztatnak, hogy egy bankautomatánál vagy telefonkártya feltöltő pontnál regisztrálni kell egy általuk megadott kódot, így feltöltve a csalók mobiltelefon egyenlegeit. A lottótársaság azonban egyáltalán nem szervez ilyen sorsolást. Bankok és telefontársaságok nevével is visszaélnek, ezért mindenki legyen nagyon óvatos. Az interneten különböző fórumokon a károsultak, illetve azok akiket megpróbáltak becsapni, osztják meg egymással a tapasztalataikat:

“Ebben a pillanatban tettem le a telefont, azzal hívtak, hogy nyertem, de mielőtt a pénzt odaadnák még 3 x 300 forintot rá kell nyomnom az általuk megadott telefonszámra. A duma nagyon eredeti, hihető és magabiztos volt. Mindenki vigyázzon, ne hagyja, hogy átverjék” – írta egyikük.


Kapcsolódó Cikkek

 • Gyász! Elhunyt Wichmann Tamás

  Gyász! Elhunyt Wichmann Tamás

  Hosszan tartó, súlyos betegség után 72 éves szerdán korában elhunyt Wichmann Tamás kilencszeres világbajnok, háromszoros Európa-bajnok és kétszeres olimpiai ezüstérmes kenus, az 1970-es évek Magyarországának egyik legnépszerűbb sportolója – értesült a Nemzeti Sport a családtól.

 • Családi farsang

  Családi farsang

  Apukák és anyukák együtt farsangoltak a csepeli Közösségi Pontban

 • Veszélyes ritkaság

  Veszélyes ritkaság

  Debrecen – Egy sisakos kazuár személyében új lakó érkezett a Debreceni Állat- és Növénykertbe.