EUR: 337,34 Ft
CHF: 317,64 Ft
2020. február 25., kedd
Mátyás

Béren kivüli juttatás

Megér egy meccset az Erzsébet-utalvány

Az egészség szempontjából természetesen az a legjobb eset, ha az ember maga is sportol. Amennyiben azonban ez nem megoldott, akkor a második legjobb, ha legalább sport­eseményeket látogat. Ez utóbbira például a Sport Erzsébet-utalvány ideális megoldást kínál.

Jövőre lesz két éve, hogy az Erzsébet-utalványcsalád új taggal, a Sport Erzsébet-utalvánnyal bővült. A kék színű utalvány megjelenése lehetővé tette, hogy a béren kívüli juttatás egyes elemei sportélmények látogatására is felhasználhatók legyenek. A sport utalvánnyal ugyanis belépőjegyek és bérletek is vásárolhatóak az egyes rendezvényekre.


szurkolók, magyarok, Magyarország (fotó: MTI)

Élőben minden szebb (fotó: MTI)

Az ilyen események körét a sportról szóló törvény határozza meg, amelynek alapján sportrendezvénynek minősül a sportszervezet vagy sportszövetség által versenyrendszerben vagy azon kívül megtartott verseny vagy mérkőzés. Így tehát  kijelenthető, hogy az utalvány mind a hazai, mind pedig a nemzetközi sportélet itthoni rendezésű legkiemelkedőbb programjaira is érvényes.

Az utalvány ugyanakkor kizárólag Magyarország területén, az erre szerződött szolgáltatóknál váltható be.
A Sport Erzsébet-utalvány másik nagy előnye, hogy a munkáltatók éves értékhatár nélkül, adómentesen adhatják a munkavállalónak. Sőt, akár egyszeri, de rendszeres juttatásként is funkcionálhat. Persze a dolgozók mellett a munkaadóknak is megéri az utalvány igénylése, hiszen az erre vonatkozó adóteher mérsékeltebb a bérkifizetésekhez képest, és valamivel kevesebb, mint 36 százalékos adó és járulékkötelezettséget jelent.


A kibocsájtó a sport utalványnál is – mint ahogy a sorozatunkban korábban bemutatott Étkezési, Ajándék és Iskolai Erzsébet-utalványoknál – a Magyar Nemzeti Üdülési Alapítvány, a forgalmazó pedig az Erzsébet Utalványforgalmazó Zrt. Utóbbi 1000 forintos minimális érték mellett fogadja el a rendeléseket, az automatikus mellett pedig egyedi címletezésre is van lehetőség. Az utalványok a jelzett érvényességük idejéig, de legkésőbb a kibocsátás évét követő év december 31-ig használhatók fel az elfogadóhelyeken.

Kapcsolódó Cikkek

 • Nem engedték el nyaralni? Nincs egyedül!

  Nem engedték el nyaralni? Nincs egyedül!

  Minden harmadik munkavállaló szerint nehézkes a nyári szabadságok kivétele, minden második dolgozó pedig arról is beszámol, hogy előfordult már vele, hogy nem engedték az előre tervezett időpontban szabadságra menni.

 • Az unalom is káros lehet az egészségre

  Az unalom is káros lehet az egészségre

  Azt hallották, hogy egy francia alkalmazott beperelte a munkáltatóját arra hivatkozva, hogy az állásában „zombivá unatkozta” magát, ez pedig szakmailag „meggyilkolta” őt?

 • Erzsébet-utalvánnyal gyerekjáték az iskolakezdés

  Erzsébet-utalvánnyal gyerekjáték az iskolakezdés

  A Lokál Extra négy oldalas mellékletében azt mutatjuk be, miért éri meg az Iskolai Erzsébet-utalványt, illetve az Erzsébet-utalvány Plusz kártya Iskolai-zsebét választani, ha tanszervásárlásról van szó.