EUR: 335,03 Ft
CHF: 315,39 Ft
2020. február 18., kedd
Bernadett

Egyéb XII.kerület

Megnéztük, mi újság a Normafánál

Hamarosan befejeződik az Anna-réti új játszótér kialakítása. A Normafa rehabilitációjának első ütemében elvégzett munkákat mi is megnéztük.

Normafa Anna-rét12

Az új játszótér 0-99 éves korig kínál szórakozást

Az Anna-réti játszótérfejlesztésről korábban lakossági fórumon is egyeztetett az önkormányzat a gyermekes családokkal. A kivitelezést irányító Borbíró Zoltán itt elmondta, az új játszóeszközök közelebb kerülnek az erdős részhez, ezáltal a réten nagyobb lesz a szabad térség, ugyanakkor egyetlen fát sem vágnak ki.


Normafa bringások12

A Normafa környéke a bringásoknak is kedvenc kirándulóhelyei közé tartozik

– A játszótér három egységből áll, ezekbe összesen tizennyolc új, fából készült játszóeszközt telepítünk, az ütéscsillapítás érdekében a játékok környezete mulcsos borítást kap – tájékoztatott a kivitelező. A területet úgy alakítják ki, hogy 0–99 éves kor között mindenki számára használható legyen. Mérleghinta, egy kisebb és egy nagyobb játszóvár, két fészekhinta, rugós játékok és három csúszda is várja a látogatókat. Az Anna-rétre egy nagy pók, valamint egy szöcske formájú mászójátékot is kihelyeznek. Felújítják a homokozót és a népszerű csúszkát. A játékokat a zöld szöcske kivételével, a Normafa megjelenéséhez illeszkedve, natúr színre festik. Elkészül a biciklitároló és az ivókút, valamint a pelenkázóval is ellátott mellékhelyiség.

Normafa libegő12

Ottjártunkkor kígyózó sorok vártak a libegőre

Az is kiderült, az ösvények a természeti környezetnek megfelelő, stabilizált murvás burkolatot kapnak. Ennek lényege, hogy három rétegben, egyre kisebb szemnagyságú mészkőzúzalékkal – a Normafa legfontosabb kőzete a mészkő – töltik fel a gyalogosútvonalakat, amelyeket alig látható fémszegéllyel határolnak. Az utolsó murvaréteg vizesen hengerelt, ezáltal babakocsival, biciklivel, sőt akár a gyerekek körében nagy népszerűségnek örvendő kismotorokkal is könnyen használható felület jön létre, ami ráadásul az esővizet is átereszti.


Normafa Tomi viszi Ginát12

Feinek Tamás két tekerés között erősítésképpen nővérét, Ginát cipelte a gyalogúton

A sétányok az Anna-rétig három méter szélesek, innen a libegőig pedig kettő. A tervek szerint jövőre kutyafuttató is épül a területen. Első körben a játszótérhez nyolc padot helyeznek ki, amennyiben ez kevésnek bizonyul, lehetőség van a bővítésre.

Normafa János hegyi12

Az Anna-réten nagyobb lesz a szabad terület, de egyetlen fát sem vágnak ki

A hétgyermekes Feinek család gyakran megy fel Dél-Budáról a Normafához kirándulni, Tamás fiuk legtöbbször kerékpárral teszi meg az utat.

– Ha nem a szüleimmel és a tesókkal együtt jövök, akkor egyedül mindig bringázom. Nagyon szeretek felfelé tekerni, és most már az utak is elég jók ehhez. Egy-egy durvább hegyi emelkedő után jólesik a Normafa ösvényein gurulni az erdőben.

Kapcsolódó Cikkek

 • Gyász! Elhunyt Wichmann Tamás

  Gyász! Elhunyt Wichmann Tamás

  Hosszan tartó, súlyos betegség után 72 éves szerdán korában elhunyt Wichmann Tamás kilencszeres világbajnok, háromszoros Európa-bajnok és kétszeres olimpiai ezüstérmes kenus, az 1970-es évek Magyarországának egyik legnépszerűbb sportolója – értesült a Nemzeti Sport a családtól.

 • Családi farsang

  Családi farsang

  Apukák és anyukák együtt farsangoltak a csepeli Közösségi Pontban

 • Veszélyes ritkaság

  Veszélyes ritkaság

  Debrecen – Egy sisakos kazuár személyében új lakó érkezett a Debreceni Állat- és Növénykertbe.