EUR: 336,58 Ft
CHF: 317,28 Ft
2020. február 22., szombat
Gerzson

Egyéb

Micsoda szerencse: ismét péntek 13!

Balszerencseűző talizmánokat előkészíteni, szerencsehozó kabalákat elővenni: november 13-án ránk köszönt 2015 utolsó péntek 13-ája. Akadnak, akik baljós dátumnak tartják, ám a Szerencsejáték Zrt. most őket igazán szerencséssé teheti!

A babonákat kutatta a  Szerencsejáték Zrt. A lottótársaság nemrég felmérést készített, amelyből kiderül, hogy a megkérdezettek csupán három százalékának van szerencsét hozó babonája vagy olyan rituáléja, amellyel Fortuna kegyeit igyekszik megnyerni. A legelterjedtebb szokás általában valamilyen mozdulat vagy cselekvés elvégzése. A legutóbbi Ötöslottó-nagynyertes, bár nem fedte fel kilétét, annyit elárult, állandó babonája, hogy mindig hármat toppant, mielőtt belép egy lottózóba. A szerencsehozó tárgyak és személyek közül nagyon népszerű a négylevelű lóhere és a kéményseprő, míg a fekete macskát ma is a balszerencse hírnökeként tartják számon. Minden harmadik válaszadó hisz abban is, hogy péntek 13-a különös jelentőséggel bír. Ezt igazolták a Szerencsejáték Zrt. eladási statisztikái is, hiszen ezen a napon mindig jelentősen nő a lottózókba betérők játékkedve. 2015 februárjában csak péntek 13-án 432 ezer Ötöslottó-alapjátékot értékesítettek, míg az előtte lévő héten csupán 265 ezer alapjátékot adtak fel ezen a napon. Március 13-án, pénteken pedig − igaz, valószínűleg az Ötöslottó-halmozódás hatására is − már több mint 572 ezer alapjátékot adtak fel. Ehhez képest az azt megelőző hét azonos napján csak 347 ezer alapjátékot játszottak meg.


Freitag der 13. Friday the 13th, Image: 170659493, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Profimedia, Face to Face Creative

péntek 13

Kapcsolódó Cikkek