EUR: 326,86 Ft
CHF: 300,84 Ft
2019. augusztus 20., kedd
István

Egyéb XV.kerület

Nálunk lehet a kínai orvoslás központja

Budapest, 2015. október 29. Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára felszólal az Ősi tudás új utakon - A megújuló hagyományos kínai gyógyászat Magyarországon című konferencia szünetében a Művészetek Palotájában 2015. október 29-én. MTI Fotó: Illyés Tibor

Rétvári Bence arról beszélt, hogy a budapesti központ a XV. kerületben kaphat helyet
MTI Fotó: Illyés Tibor

Kerületünkben alakítanák ki a hagyományos kínai gyógyászat térségbeli központját, amely lefedné a gyógyítás, a kutatás és a képzés teljes vertikumát a Baltikumtól a Balkánig. Erről Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) parlamenti államtitkára beszélt egy budapesti konferencián.

Az Ősi tudás új utakon – a megújuló hagyományos kínai gyógyászat Magyarországon című konferencián az államtitkár arról beszélt, Magyarország elkötelezett a kínai–magyar kapcsolatok további előmozdításában, és ennek fontos része az egészségügy területén történő együttműködés is. Mint mondta, a nem konvencionális, kiegészítő gyógymódok iránt világszerte nő az igény. Rétvári Bence kiemelte, van helye egymás mellett a magyar orvosok hagyományos európai tudásának és a több ezer éves kínai gyógyításnak, ezek egymás kiegészítői lehetnek.


Csen Hsziao-csün, a Kínai Népköztársaság magyarországi nagykövetségének ideiglenes ügyvivője úgy fogalmazott, a hagyományos kínai orvoslás a kínai kultúra szerves része, amelyre a kínaiak nagyon büszkék, és Magyarországon is széles körben ismertté és elfogadottá váltak a kínai gyógyítás módszerei. Hangsúlyozta, várakozással tekintenek a közös munka, a hagyományos kínai orvoslás közép- és kelet-európai oktató és gyógyító központja mihamarabbi budapesti megnyitása elé.

Győr, 2015. október 29. Kínai alapú akupunktúrás kezelés Szabó Ibolya háziorvos győri rendelőjében 2015. október 29-én. Magyarországon jönne létre a hagyományos kínai gyógyászat térségbeli központja, amely lefedné a gyógyítás, a kutatás és a képzés teljes vertikumát a Baltikumtól a Balkánig - mondta Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára egy budapesti konferencián. MTI Fotó: Krizsán Csaba

A kínai alapú akupunktúrás kezelés már nem ismeretlen nálunk sem 
MTI Fotó: Krizsán Csaba

A tervek szerint a budapesti központ a XV. kerületben, a korábbi orosz kórház héthektáros területén épülne fel. Az elképzelésekről László Tamás (Fidesz) országgyűlési képviselő, volt polgármester elmondta, a központban együtt kapna helyet az oktatás, a gyógyítás és a kutatás. Emellett egy kollégiumot is szeretnének létrehozni a területen.


Kapcsolódó Cikkek

 • Sorra zárnak be Szeged éttermei, üresedik a belváros

  Sorra zárnak be Szeged éttermei, üresedik a belváros

  Bár Botka Lászlóék hurráoptimista propagandát tolnak, és szerintük virágzik a szegedi gasztroélet, a valóságban egyre több vendéglős húzza le a rolót végleg Szegeden, akik pedig egyelőre még kitartanak, azoknak számos problémával kell megküzdenie.

 • Iskolakezdési támogatás

  Iskolakezdési támogatás

  Dunaújvárosban is igénybe vehető az iskolakezdési támogatás. A juttatást azok kaphatják meg, akiknek gyermeke az idei évben kezdi meg általános iskolai tanulmányait.

 • Méltó módon ünnepelni

  Méltó módon ünnepelni

  A nemzeti ünnepek – mint a közelgő augusztus 20. – szép eseménye, hogy a társasházakra is kikerülnek a zászlók épp úgy, mint a közintézményekre.

 • Látványos futballshow költözött a Béke térre

  Látványos futballshow költözött a Béke térre

  A kerületünkben zajló Mozgásban a kultúra! című rendezvénysorozat harmadik eseménye A futball látványosságai címet kapta. A Béke téren megrendezett programon mindenki megismerhette a teqballt, mint sportágat, sőt a Freestyle Foci csapata is látványos show-val készült.