EUR: 339,43 Ft
CHF: 319,06 Ft
2020. február 28., péntek
Ákos, Bátor

Egyéb

Naomi Wood – Mrs. Hemingway

mrs hemingwayErnest Hemingway a kor igazi macsója volt: halászott, vadászott, szó szerint vedelt, imádta a nőket, és nem volt a hűség szobra sem. Nem csoda, hogy Az öreg halász és a tenger írójának négy felesége volt, ők mindannyian Mrs. Hemingwaynek mondhatták magukat. Naomi Wood könyve pedig az ő szemszögükből mutatja be a íróóriást, aki bármelyik nőnek összetörte a szívét, ha úgy érezte, hogy tovább kell lépnie egy másik nő oldalán. Hadley, Pauline, Martha és Mary végigkalauzol minket Hemingway évein, tipródásain, sikerein és kudarcain. Látjuk magunk előtt, ahogy az író annyira szegény, hogy galambokat öl meg a parkban, hogy az kerüljön az asztalra. Sikerei csúcsán pedig szafarikra jár vagy Kubában koktélozik. Mégsem ő van igazán a középpontban, a könyv inkább azokról az asszonyokról szól, akik a végletekig képesek elmenni, ha igazán szeretnek valakit. A jóképű Hemingway pedig mindenkit levett a lábáról.

Kapcsolódó Cikkek

 • Mintha győztek volna: döntetlen

  Mintha győztek volna: döntetlen

  A Tatabánya szombaton Győrben 24-24-es döntetlent játszott a francia Pays d’Aix Université Club csapatával a férfi kézilabda…

 • Csörgőlabda és vakfoci a Kós Károlyban

  Csörgőlabda és vakfoci a Kós Károlyban

  A Magyar Paralimpiai Bizottság és a Fogyatékosok Országos Diák-, Verseny- és Szabadidősport Szövetsége idén már harmadszor tartott úgynevezett lélekmozgató órákat az ország számos pontján. A diákok a testnevelés és osztályfőnöki órák keretében ismerkedhettek meg a fogyatékkal élők mindennapjaival és sportolási lehetőségeivel.

 • Tavaszváró töltött kacsa

  Tavaszváró töltött kacsa

  Az utolsó hivatalosan téli hónap végén – időjárástól függetlenül – már a márciusi tavaszra készülünk.