EUR: 338,65 Ft
CHF: 317,73 Ft
2020. február 27., csütörtök
Edina

Béren kivüli juttatás

Nem csak tizenkét hét a világ

Snétberger, Tehetségközpont (fotó: MTI)

Összhangban Snétberger Ferenc és a tanítványok (Fotó: MTI)

Hatvan diák tanul egyszerre a Snétberger Zenei Tehetségközpont által indított képzés idei évfolyamán, amelynek célja a zeneileg tehetséges, hátrányos helyzetű roma fiatalok társadalmi és gazdasági felemelkedésének segítése. A Snétberger Ferenc gitárművész nevét viselő programot 2011 óta minden évben meghirdetik, egy-egy felkészítés 12 héten át tart. Ezt az időtartamot a tanévhez igazítva három blokkra bontják (a nyári szünetben 6, ősszel 3, tavasszal szintén 3 hét), amelyek összesen mintegy kétezer tanórát foglalnak magukba. Ezen alkalmakkor a zömmel 12–20 éves diákok be is költöznek a képzés helyszínéül szolgáló felsőörsi komplexumba.

A 12 hét leteltével azonban nem ér véget a Snétberger Zenei Tehetségközpont és a hallgatók kapcsolata. Egyfelől lehetőség van rá, hogy újabb egy évre bekerüljenek a programba, de aki nem e mellett dönt, annak is megadják azt a támogatást, ami a zenei szakközépiskolába vagy akár a Zeneakadémiára való sikeres felvételihez szükséges. A tehetségközpont hazai és külföldi ösztöndíjak megpályázásában is segít, a hosszú távú tervek között pedig egy hangstúdió és egy diákiroda létrehozása is szerepel.


Kapcsolódó Cikkek

 • Nem engedték el nyaralni? Nincs egyedül!

  Nem engedték el nyaralni? Nincs egyedül!

  Minden harmadik munkavállaló szerint nehézkes a nyári szabadságok kivétele, minden második dolgozó pedig arról is beszámol, hogy előfordult már vele, hogy nem engedték az előre tervezett időpontban szabadságra menni.

 • Az unalom is káros lehet az egészségre

  Az unalom is káros lehet az egészségre

  Azt hallották, hogy egy francia alkalmazott beperelte a munkáltatóját arra hivatkozva, hogy az állásában „zombivá unatkozta” magát, ez pedig szakmailag „meggyilkolta” őt?

 • Erzsébet-utalvánnyal gyerekjáték az iskolakezdés

  Erzsébet-utalvánnyal gyerekjáték az iskolakezdés

  A Lokál Extra négy oldalas mellékletében azt mutatjuk be, miért éri meg az Iskolai Erzsébet-utalványt, illetve az Erzsébet-utalvány Plusz kártya Iskolai-zsebét választani, ha tanszervásárlásról van szó.