EUR: 335,46 Ft
CHF: 315,33 Ft
2020. február 16., vasárnap
Julianna, Lilla

Sport

Németh András: Irány a legjobb négy!

Csapatösszetartó tréninggel, színházlátogatással készül női kézilabda-válogatottunk a december 5-én kezdődő világbajnokságra. Németh András szövetségi kapitány szerint fontos a jó hangulat, de a szórakozás nem mehet a munka rovására. Hiszen a kitűzött célt, a minimum a nyolc közé kerülést el kell érnie a csapatnak.

Érd, 2015. március 21. Kovacsics Anikó (b) és a spanyol Alexandrina Cabral a Magyarország – Spanyolország női válogatott felkészülési kézilabda-mérkőzésen Érden 2015. március 21-én. A magyar női kézilabda-válogatott 25-25-ös döntetlent játszott az Eb-ezüstérmes spanyol csapattal. MTI Fotó: Kovács Anikó

Kovacsics Anikóra a vb-n is fontos feladat hárul (MTI Fotó: Kovács Anikó)

A Dániában rendezendő eseményen lányaink a házigazdák mellett Montenegróval, Japánnal, Tunéziával és Szerbiával vannak egy csoportban, így a továbbjutás nem tűnik teljesíthetetlen feladatnak. – Reálisan nézve a csoport 2−3. helyén végezhetünk – mondta a Lokálnak Németh András, hozzátéve, nagyon reménykedik abban, hogy ez inkább a második helyet jelenti majd. – Így a csoportmeccsek után könnyebb ellenfelet kaphatunk. Én Lengyelországra számítok, és úgy gondolom, az lesz a sorsdöntő mérkőzés a vb-n.


Budapest, 2014. december 19. Németh András, a magyar válogatott szövetségi kapitánya a horvát-magyar közös rendezésű kézilabda Európa-bajnokság 5. helyéért játszott Magyarország - Franciaország mérkőzésen a Papp László Budapest Sportarénában 2014. december 19-én. Franciaország 26-25-re győzött. MTI Fotó: Kovács Anikó

Németh András szövetségi kapitány a legjobb négy csapat közé várja a válogatottat (MTI Fotó: Kovács Anikó)

A kapitány elmondta, legfontosabb cél a legjobb nyolc csapat közé kerülés, de ott egy felszabadult játékkal bármi előfordulhat. – Magunknak már felállítottunk egy célt, ez pedig az elődöntő elérése.

A világbajnokság csoportbeosztása:
A-csoport (Herning): Dánia, Montenegró, Magyarország, Japán, Tunézia, Szerbia
B-csoport (Naestved): Kuba, Svédország, Hollandia, Lengyelország, Kína, Angola
C-csoport (Kolding): Brazília, Franciaország, Argentína, Dél-Korea, Kongói DK, Németország
D-csoport (Frederikshavn): Norvégia, Spanyolország, Románia, Oroszország, Puerto Rico, Kazahsztán

A magyar válogatott várható menetrendje az A-csoportban
December 5. 18 óra Magyarország–Tunézia
December 6. 18.30 Szerbia–Magyarország
December 8. 18.30 Montenegró–Magyarország
December 9. 20.45 Magyarország–Dánia
December 11. 16.15  Magyarország–Japán

Természetesen a csapat most is számíthat a rutinos játékosok teljesítményére, de Németh András szerint lesz olyan fiatal, akinek a világbajnokság jelentheti a kiugrási lehetőséget. – Bár korábban az Eb-n már bemutatkozott Bíró Blanka a kapuban, azt hiszem, számára ez a világverseny lesz a nagy lehetőség.


A csapat három hetet tölt együtt, így természetes, hogy a vezetők figyelnek arra, hogy a sok munka mellett pihenésre és szórakozásra is maradjon idő. Németh elmondta, hogy egy külön csapat foglalkozik a csapatépítéssel, ennek keretében például a Centrál Színház Függönyt fel! című előadását is együtt nézik meg a lányok.

Kapcsolódó Cikkek