2020. február 18., kedd
Bernadett

Egyéb III.kerület

Nincs sok öröm az útátadásban

Múlt pénteken végre átadták a 10-es elkerülő utat. A kétszer egysávos útpálya az óbudai Bécsi utat hivatott kiváltani, amelyen eddig több ezer autó dübörgött el naponta. A 10-es út megépítése az óbudai önkormányzat elvárása volt – csak így egyezett bele az itt áthaladó vasúti forgalom növelésébe –, ugyanis előre lehetett látni, hogy a korábbinál sűrűbben közlekedő vonatok miatt feltorlódik az itteni forgalom. Ennek ellenére a beruházó augusztus végén úgy adta át a vasútvonalat, hogy a 10-es út még korántsem volt kész.

bécsi út, vasúti átjáró, lezárás (fotó: Keresztesi Balázs)

A sorompó már felesleges, az átjárót lezárták (Fotó: Keresztesi Balázs)

A 10-es út beruházásáért a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. (NIF) felel, ők pedig úgy döntöttek, hogy annak elkészültével lezárják a Bécsi úti vasúti átkelőt, vagyis az itteni szakasz zsákutcává változott. Ezzel csak az a gond, hogy a környéken élők a vasúttal párhuzamosan futó Aranyvölgy utcát használták arra, hogy bejussanak Óbudára. Mivel azonban utóbbi jelenleg is építési terület, az itt élők csak úgy érhetik el a centrumot, ha előbb ellenkező irányban elmennek az  ürömi körforgalomig, majd onnan vissza. A gyalogosok még rosszabbul jártak: a Bécsi út zsákutcává alakítása miatt a 218-as busz is megszűnt itt, így most csak közel másfél kilométeres gyaloglással érhető el a tömegközlekedés.


Az óbudai önkormányzat írásban kérte a NIF-et, várjanak az átkelő lezárásával az Aranyvölgy utca elkészültéig, hiszen így gyakorlatilag elvágják az eddig közlekedési útvonalakat. A Lokál megkereste a céget, ahol azt a választ kaptuk, hogy az Aranyvölgy utca várhatóan decemberre készül el, addig pedig nem lehet várni a 10-es út átadásával.

Kapcsolódó Cikkek

 • Gyász! Elhunyt Wichmann Tamás

  Gyász! Elhunyt Wichmann Tamás

  Hosszan tartó, súlyos betegség után 72 éves szerdán korában elhunyt Wichmann Tamás kilencszeres világbajnok, háromszoros Európa-bajnok és kétszeres olimpiai ezüstérmes kenus, az 1970-es évek Magyarországának egyik legnépszerűbb sportolója – értesült a Nemzeti Sport a családtól.

 • Családi farsang

  Családi farsang

  Apukák és anyukák együtt farsangoltak a csepeli Közösségi Pontban

 • Veszélyes ritkaság

  Veszélyes ritkaság

  Debrecen – Egy sisakos kazuár személyében új lakó érkezett a Debreceni Állat- és Növénykertbe.