EUR: 336,58 Ft
CHF: 317,28 Ft
2020. február 22., szombat
Gerzson

Program X.kerület

Nyolcszáz programmal vár a régió legnagyobb játékkiállítása

Nyolcszáz számítógépes és hagyományos játék, nemzetközi cosplay verseny, ESL Dél-Kelet Európai bajnokság, valamint a legkisebbektől a legnagyobbakig mindenkit mozgásra csábító, különleges sportprogramok is lesznek az idei budapesti Windows 10 PlayIT Show-n, Kelet-Közép-Európa legnagyobb játékkiállításán és vásárán. A 2015-ben SuperBrands díjjal elismert rendezvényre nemcsak gamereket, hanem minden játékot, mozgást és szórakozást kedvelő felnőttet és gyereket várnak a szervezők.

A Hungexpo területén, 32.000 négyzetméteren összesen 157 programhelyszín, 820 játékállomás, 270 előadás, YouTuberek, Esport, cosplay, számos verseny, sportolási lehetőség és akció várja a látogatókat. A Windows 10 PlayIT Magyarország egyik legnagyobb kiállítása, és egyben Kelet-Közép-Európa egyik legnépszerűbb gamer-rendezvénye.


playit_szinpad

A Windows 10 PlayIT látogatottsága elérheti az ötvenezer főt, illetve a várakozások szerint akár további 300-500 ezer ember követheti majd az eseményeket online közvetítésen keresztül. “Az a célunk, hogy kortól, nemtől függetlenül mindenkinek egyedülálló élményeket és szórakozást biztosítsunk. A lényeg az interaktivitás: aki november utolsó hétvégéjén eljön a Windows 10 PlayIT-re, mindent kézbe vehet és kipróbálhat, mindenben részt vehet, mindent átélhet” ─ mondja Csanda Gergely, a rendezvény főszervezője.

A rendezvény tematikus kiállítótereinek egyikében a legújabb és legnépszerűbb video- és számítógépes játékokat lehet majd kipróbálni. Egy másik helyszín közösségi térként funkcionál majd gyermek- és szülőmegőrzővel, látványkonyhával, de ugyanitt lesz flippersarok, gokartpálya és mászófal, továbbá pódiumbeszélgetések és előadások gyereknevelési és pályaválasztási témákról. Az érdeklődők a helyszínen kipróbálhatják a legújabb mobileszközöket, IT technológiai újdonságokat is, amelyeket a gyártók standjainál kedvezményes áron meg is vásárolhatnak.


playit_pc_gamerek

Mindezek mellett a Windows 10 PlayIT Show társadalmi felelősségvállalási törekvésekkel is kiegészül. A helyszínen rendszeresen jelen vannak a játékosokkal foglalkozó civil szervezetek, alapítványok, továbbá a Magyar Vöröskereszt véradást szervez. A fővárosban és vidéken évente kétszer megrendezett kiállításhoz mindezek mellett “Mozdulj Gamer!” néven egy különleges mozgalom is kapcsolódik, amelynek célja, hogy a naponta több órát számítógép előtt ülő fiatalokat felállítsa a székből és vonzó sport-, szabadidős és közösségi programokat kínáljon nekik. A kezdeményezés részeként havonta egy aktivitást szerveznek a fiataloknak, november hónapban magán a Windows 10 PlayIT kiállításon, ahol ping-pong, trambulin és mászófal is várja az érdeklődőket.

A mozgalom fővédnöke Gyulay Zsolt kétszeres olimpai bajnok kajakozó, a Magyar Olimpiai Bizottság tagja. “Köztudott, hogy egyre nehezebb a monitorok elől kimozdítani a 12-20 éves fiatalokat, ezért óriási jelentősége van a ‘Mozdulj Gamer!’ mozgalomnak. Nem drasztikus átnevelésre törekszünk, hanem arra, hogy hiteles és értelmes közösségi programokat és sportolási lehetőségeket ajánljunk, amelyeken keresztül a fiatalok nemcsak a játékok virtuális közegében, hanem a való életben is barátságokat köthetnek” ─ mondja Gyulay Zsolt fővédnök.

playit_kinect

A Windows 10 PlayIT Show-ra jegyek online elővételben, valamint a helyszínen is kaphatók. A rendezvényre való eljutás négy vidéki nagyvárosból (Debrecen, Szeged, Pécs, Győr) a szervezők által indított buszos különjárattal is lehetséges. A Windows 10 PlayIT kiállítótereiben való eligazodást, a programok kiválasztását a szervezők mobilapplikációval is segítik, amelyet az alábbi linkekről lehet letölteni:

Windows Phone:
https://www.microsoft.com/hu-hu/store/apps/playit-show/9nblggh62q6p

Android:
https://play.google.com/store/apps/details?id=mobilessence.ds.play100185

iPhone:
https://itunes.apple.com/us/app/playit-show/id1043620224?mt=8

A rendezvényről bővebb információ található a Windows 10 PlayIT honlapján, továbbá a rendezvényt beharangozó videóban.

 

Kapcsolódó Cikkek