EUR: 335,63 Ft
CHF: 316,27 Ft
2020. február 19., szerda
Zsuzsanna

Egyéb V.kerület VI.kerület VII.kerület VIII.kerület IX.kerület X.kerület XXI.kerület

Olimpikonok díjazták az iskolákat

A Budapesti Diáksport Szövetség (BDSZ) és a főváros közösen tüntette ki azt a 20-20 fővárosi közép- és általános iskolát, amely a 2014/2015. tanévben a legsportosabb intézménynek bizonyult, azaz a legeredményesebben szerepelt a diákolimpiai versenyeken. A belső kerületekből számos iskola érdemelte ki az elismerést: az Eötvös József Gimnázium, a Kölcsey Ferenc Gimnázium, a Nikola Tesla Szerb Tanítási Nyelvű Óvoda, Általános Iskola, Gimnázium és Kollégium, a Vajda Péter Ének-Zenei Általános és Sportiskola, valamint a Veres Pálné Gimnázium.

kölcsey

Kőbán Rita örömmel adta át egykori iskolája, a Kölcsey Ferenc Gimnázium igazgatójának, Fazekas Csabának az elismerést

– A sportoló nemzet a kormányzat számára is egy kiemelt stratégiai cél – hangsúlyozta megnyitó beszédében Szalay-Bobrovniczky Alexandra. – Támogatjuk a programban részt vevő oktatási intézményeket, iskolákat, a testnevelő tanárokat és a versenyek minőségi lebonyolítását is. Önmagában a diáksport megszervezése ugyanis túlmutat a jövőbeni élsportolók kinevelésén, hiszen a rendszeres sportolás népszerűsítésével és a versenyszellem erősítésével olyan fiatalok nevelkedhetnek, akik az élet különböző területein is megállják majd a helyüket– fogalmazott a főpolgármester-helyettes asszony.


Kapcsolódó Cikkek

 • Gyász! Elhunyt Wichmann Tamás

  Gyász! Elhunyt Wichmann Tamás

  Hosszan tartó, súlyos betegség után 72 éves szerdán korában elhunyt Wichmann Tamás kilencszeres világbajnok, háromszoros Európa-bajnok és kétszeres olimpiai ezüstérmes kenus, az 1970-es évek Magyarországának egyik legnépszerűbb sportolója – értesült a Nemzeti Sport a családtól.

 • Családi farsang

  Családi farsang

  Apukák és anyukák együtt farsangoltak a csepeli Közösségi Pontban

 • Veszélyes ritkaság

  Veszélyes ritkaság

  Debrecen – Egy sisakos kazuár személyében új lakó érkezett a Debreceni Állat- és Növénykertbe.