EUR: 337,70 Ft
CHF: 318,39 Ft
2020. február 25., kedd
Mátyás

Egyéb XIII.kerület

Ötven felettiek, mozgás!

Ötven felettieknek szervez tornát Farkas Annamária gerinctréner, a fitneszterápia megalkotója.

– Eredetileg közgazdászként végeztem és több mint 10 évig pénzügyi elemzőként dolgoztam – mondta Farkas Annamária a Lokálnak. – Munkám során megtapasztaltam, hogy az ülő munka miatt milyen veszélyek leselkednek ránk. Az egész napos ülés után az edzés, a sport volt a nap fénypontja. Átmenetileg megszűnt a hátfájásom és energikusabb lettem. Egy idő után már az edzés sem segített. Ekkor találkoztam Bene Máté Zoltánnal, aki rávilágított, hogy bizonyos jellegű gyakorlatokat kerülnöm kell, illetve a megfelelőket be kell építeni az edzésprogramomba. Eldöntöttem, hogy elkezdem fitnesztanulmányaimat és magam is óraadó leszek. Az aerobikoktatói képzés volt az első lépés, hogy gerinctrénerré és dinamikus jógaoktatóvá, majd később személyi edzővé válhassak.


Farkas Annamária saját tapasztalatait felhasználva szeretne az idősebb korosztálynak segíteni.
– Bár a mozgás minden életkorban fontos, idősebb korban talán a legfontosabb, hiszen megelőző hatása mellett a gyógyító erejét kell előtérbe helyezni. Idővel megjelennek az ízületi kopások, pedig ez megelőzhető lenne. A csontritkulás elkerülhetetlen, de megfelelő mozgással a folyamat késleltethető és nagymértékben lassítható. Az 50 év, de még inkább a 60 év feletti vendégek mozgásigénye, fizikai teljesítőképessége bizonyos mértékben más, mint fiatalabb edzőtársaiké. Az életkori sajátosságok figyelembevételével kialakított mozgásprogram segít, hogy megőrizzük, sőt fejlesszük az erőt, állóképességet.

Farkas Annamária jogaórája, Aréna Fitness terem - Duna Pláza (Fotó: Keresztesi Balázs)

Idősebb korban a mozgás gyógyító erejét kell előtérbe helyezni (Fotó: Keresztesi Balázs)

A program még szervezés alatt áll, és mivel Farkas Annamária az idősek számára a legkedvezőbb időpontot akarja megtalálni, így bárki beleszólhat abba, mikor legyenek az órák.
– A szenior torna helyszíne az Aréna Fitness a Váci úton, ahol a jelentkezők a recepción regisztrálhatnak, és itt jelölhetik meg az időpontot, amikor a legmegfelelőbb számukra a foglalkozás.


Kapcsolódó Cikkek