EUR: 334,92 Ft
CHF: 315,49 Ft
2020. február 19., szerda
Zsuzsanna

Egyéb XIII.kerület

Parkoló autóknak visz a forgalmi sáv

Egyre több a kerékpáros az utakon, és szerencsére egyre több helyen gondolják úgy, hogy kerékpárutakat alakítanak ki a biztonságos közlekedésért. A Pannónia utcai iskola előtt felfestett sávval azonban van egy kis gond!

– A kerékpársáv alapvetően teljesen rendben van, a hiba nem a jelzésekben van – mondta a Lokálnak Halász Áron, a Magyar Kerékpárosklub elnökségi tagja. – A  káoszt valamilyen félreértés okozhatta, egy kivitelező egyenesen haladó sávot festett a parkolósávba és ezzel a lámpa után szabályosan parkoló autókba vezeti a sofőröket. A kerékpársávtól balra található sávban kellene egyenesen haladást és balra kanyarodást jelző felfestésnek lennie. A Pannónia és a Hegedűs Gyula utca kerékpársávjainak kialakításával egyébként egy fontos közlekedési útvonalpár lett bringázhatóbb. A biciklivel a XIII. kerület felől a belvárosba és onnan vissza járók között népszerű útvonal vált könnyebbé és vonzóbbá a kialakítással, melynek köszönhetően a parkolósáv bal oldalán vezet a biciklisáv.


kerékpárút

Van egy kis káosz, de ezt nem a kerékpársáv okozza (Fotó: Fehér György)

Kapcsolódó Cikkek

 • Gyász! Elhunyt Wichmann Tamás

  Gyász! Elhunyt Wichmann Tamás

  Hosszan tartó, súlyos betegség után 72 éves szerdán korában elhunyt Wichmann Tamás kilencszeres világbajnok, háromszoros Európa-bajnok és kétszeres olimpiai ezüstérmes kenus, az 1970-es évek Magyarországának egyik legnépszerűbb sportolója – értesült a Nemzeti Sport a családtól.

 • Családi farsang

  Családi farsang

  Apukák és anyukák együtt farsangoltak a csepeli Közösségi Pontban

 • Veszélyes ritkaság

  Veszélyes ritkaság

  Debrecen – Egy sisakos kazuár személyében új lakó érkezett a Debreceni Állat- és Növénykertbe.