EUR: 336,78 Ft
CHF: 317,35 Ft
2020. február 23., vasárnap
Alfréd

Extra

Premierje előtt halt meg az Operettszínház sztárja

Hatalmas sikerrel mutatták be péntek este a Virágot Algernonnak című musicalt a Budapesti Operettszínházban. Információink szerint a darab kezdése előtt azonban nem várt esemény rázta meg az alkotókat, melyet végül több stábtag is megerősített; elhunyt a darab egyik főszereplője Algernon a kisegér, akinek a helyére egy másik fehér egér ugrott be végül.

kiskero-eger

fotó: Gordon Eszter

A történet szerint a csökkent értelmi képességű fiatalemberen Charlie-n egy speciális műtétet hajtanak végre ( melyet korábban Algernonon végeztek el) amelytől a fiú szuper intelligens lesz, ám később, a kisemlős halála kapcsán rá kell hogy jöjjön: az ő esetében sem tart örökké a csodaműtét hatása.


A mű rendezője Somogyi Szilárd szerint a történet univerzitása minden korban, mindenkinek tartogat hasznos mondanivalót.

Nádasi Vera Somogyi Szilárd  Virágot Algernonnak című musical premier  Operettszínház (Fotó: Máté Krisztián)

Somogyi Szilárd és Nádasi Veronika színésznő

– Az előadás a társadalom aktuális helyzetéről, illetve  a mentálisan visszamaradott emberekhez való viszonyunkról vall. Továbbá fel kell hívnunk a létezésükre a figyelmet és arra is, hogy ugyanolyan emberek mint, mi és részei a társadalmunknak -vélekedett a rendező.


 

 

 

 

A főszerepet alakító Kerényi Miklós Máté a próbafolyamat alatt számos alakalommal találkozott szellemileg sérült gyerekekkel, hogy minél élethűbben tudja megformálni Charlie-t.

Kerényi Miklós Máté Dancs Anita Virágot Algernonnak című musical premier  Operettszínház (Fotó: Máté Krisztián)

Kerényi Miklós Máté kedvesével, Dancs Annamarival.

  • -Nekem is nagyon sok minden benne volt az agyamban a témával kapcsolatban például az Esőember című film. A próbafolyamat alatt többször elmentem egy kisegítőiskolába, ahol találkoztam sérült gyerekekkel, a színészi reakcióimat viszont nem gyakoroltam be pontosan, hanem sokszor improvizáltam az előadás alatt – mesélte a színész, aki számos jelenetében szerepel együtt az Algernon-t alakító kisegérrel, sőt még szteppelnek is együtt.
  • – A próbafolyamat alatt kaptam két egeret, akiket azóta otthon nevelek, Algernon-t és Felgernon-t. Egy darabig úgy volt, hogy velük játszom majd az előadásokat és én tanítom meg nekik a trükköket, de rengeteg időmet vette volna el, ezért végül trénerek készítettek fel 4-5 egeret.

Kapcsolódó Cikkek