EUR: 338,46 Ft
CHF: 317,54 Ft
2020. február 28., péntek
Ákos, Bátor

Egyéb IV.kerület

Rebeka tartott francia ellenfelétől

SAMSUNG CSC

Tóth Balázs, a válogatott edzője és Füredi Rebeka Európa-bajnok

– Ha eljutottam a döntőig, már nem lehet megállni! – így tartotta magában a lelket Füredi Rebeka a junior taekwondo Eb-n. Az UTE versenyzője végül a dobogó legfelső fokára állhatott.

A lettországi Daugavpilsben rendezett junior taekwondo Európa-bajnokságon az UTE versenyzője, Füredi Rebeka a legjobb 16 között kapcsolódott be a küzdelmekbe, és a német Derev ellen 11–1-es győzelemmel melegített be úgy, hogy ellenfelét a büntetések miatt le is léptették. Az orosz Diubina elleni negyeddöntőben 17–10-es sikerrel biztosította az érmet a magyar lány. A fináléba kerülésért úgy verte az olasz Passamontit 25–13-ra, hogy mindkét menet végén hátrányban volt, sőt a talján már 11–4-re is vezetett. A döntőben sem volt ellenszer Füredi teljesítményére, a francia Ble ellen végig vezetett és 6–2-es diadalával sporttörténelmet írt, első magyarként állhatott korosztályos kontinenstornán a dobogó tetejére.


 

– Hónapok óta készültünk erre az Európa-bajnokságra, de a kiváló edzéseken és az edzőkön kívül rengeteg segítséget kaptam a családomtól és a barátaimtól – összegzett Rebeka, minek köszönhető a diadalmenet. – Az elődöntőben volt olyan, hogy 4–11-es vesztésre álltam, ott egy pillanatra megingott az önbizalmam, de láttam, hogy a csapattársaim szurkolnak, Balázs (Tóth Balázs, a válogatott edzője – a szerk.) is biztatott, és végül meg is nyertem azt a meccset. A döntőben kicsit tartottam a francia lánytól, de tudtam, ha már eljutottam idáig, nem szeretnék megállni.

A sikersztori itt még nem ért véget. A magyar lánycsapat két arany- és egy bronzérmet szerzett, amivel az országok rangsorában az előkelő harmadik helyet kaparintotta meg.


Kapcsolódó Cikkek

  • Mintha győztek volna: döntetlen

    Mintha győztek volna: döntetlen

    A Tatabánya szombaton Győrben 24-24-es döntetlent játszott a francia Pays d’Aix Université Club csapatával a férfi kézilabda…

  • Csörgőlabda és vakfoci a Kós Károlyban

    Csörgőlabda és vakfoci a Kós Károlyban

    A Magyar Paralimpiai Bizottság és a Fogyatékosok Országos Diák-, Verseny- és Szabadidősport Szövetsége idén már harmadszor tartott úgynevezett lélekmozgató órákat az ország számos pontján. A diákok a testnevelés és osztályfőnöki órák keretében ismerkedhettek meg a fogyatékkal élők mindennapjaival és sportolási lehetőségeivel.