2020. február 20., csütörtök
Aladár, Álmos

Belföld

Rendkívüli járatok Göncz Árpád temetésére

Rendkívüli járatot és nagyobb buszokat indít a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) az Óbudai temetőhöz pénteken, Göncz Árpád államfő temetésének napján.

Azt írták: a forgalom segítése érdekében pénteken napközben az Óbudai temetőig meghosszabbított útvonalon közlekedik a 17-es villamospótló, 218B jelzéssel pedig rendkívüli buszjárat áll forgalomba a Szentlélek tér és az Óbudai autóbuszgarázs között, a 218-as busz menetrendjével összehangolva. Emellett a 118-as busz vonalán egész nap nagyobb befogadóképességű, csuklós buszok közlekednek.


Várhatóan délelőtt tizenegy és este negyed hét között a 17-es busz a Szent Gellért téri metrómegálló és az Óbudai autóbuszgarázs között közlekedik, érintve az Óbudai temetőt. Ugyanebben az időszakban a 218B rendkívüli autóbuszjárat a HÉV felől biztosítja a sírkert elérhetőségét.

Az Óbudai temető környékén várhatóan megnövekedő közúti forgalom miatt, a késések elkerülése érdekében a 160-as és 260-as vonalon több autóbusz áll forgalomba, ezért délelőtt tizenegy órától a nap végéig változik az alacsonypadlós buszok indulási ideje – olvasható a közleményben.

A BKK azt javasolja az embereknek, hogy a sírkert megközelítésére az egyéni közlekedés helyett válasszák a tömegközlekedési járatokat. Korábban a Göncz Árpád Alapítvány szintén ezt tanácsolta.

Az életének 94. évében, október 6-án elhunyt Göncz Árpád temetése november 6-án, pénteken, délután három órakor kezdődik az Óbudai temető 16-os parcellájánál. A Magyar Írószövetség, az Országgyűlés és a Magyar Köztársaság volt elnökének ravatalánál egykori rabtársa, Mécs Imre mond búcsúbeszédet, és Várszegi Asztrik pannonhalmi főapát vesz búcsút tőle római katolikus szertartás keretében. A temetésen közreműködik Koncz Zsuzsa, Bródy János és Bálint András.

Kapcsolódó Cikkek