EUR: 338,78 Ft
CHF: 318,98 Ft
2020. február 26., szerda
Géza

Külföld

Robbantani akartak a Németország-Hollandia focimeccsen

A hannoveri rendőrkapitány az alsó-szászországi tartományi főváros valamennyi lakójának és vendégének azt tanácsolja, hogy “a legrövidebb úton menjen haza”, mert nem lehet tudni, hogy mire készülhetnek még mindazok, akik robbantásos merényletet terveztek a kedd esti Németország-Hollandia barátságos labdarúgó-mérkőzésen, amely a terrorveszély miatt elmarad.

Volker Kluwe nyilatkozata szerint röviddel a stadion kapuinak megnyitása után szereztek értesülést arról, hogy robbantásos merénylet készül a mérkőzésen.


Hannover, 2015. november 17. Rendőrök a Németország-Hollandia barátságos labdarúgó-mérkőzés tervezett színhelyén, a hannoveri HDI Arénában 2015. november 17-én, négy nappal a francia fővárosban elkövetett merényletsorozat után. A rendőrség bejelentette, hogy nem tartják meg a mérkőzést, mert robbantásos merénylet tervéről szerzett tudomást. (MTI/EPA/Christian Charisius)

Hannover, 2015. november 17.
Rendőrök a Németország-Hollandia barátságos labdarúgó-mérkőzés tervezett színhelyén, a hannoveri HDI Arénában 2015. november 17-én, négy nappal a francia fővárosban elkövetett merényletsorozat után. A rendőrség bejelentette, hogy nem tartják meg a mérkőzést, mert robbantásos merénylet tervéről szerzett tudomást. (MTI/EPA/Christian Charisius)

Ezért elrendelték a stadion kiürítését, és mindenkinek javasolják, hogy kerüljön minden olyan helyet, ahol nagyobb számban gyűlhetnek össze emberek. A legjobb, ha mindenki hazamegy, mert nem tudni, hogy van-e “B-terve” a merénylőknek.

A mérkőzés 20.45-kor kezdődött volna. A stadion kapuit 19 óra körül nyitották meg.

Kapcsolódó Cikkek