EUR: 339,32 Ft
CHF: 319,81 Ft
2020. február 26., szerda
Géza

Egyéb I.kerület

Schuster: Élek, a többi nem számít

Schuster Lóránt, a P. Mobil vezetője tartott rocktörténeti talkshow-t a Cseh Tamás Program szervezésében az egykori legendás Budai Ifjúsági Park területén, a felújított Várbazárban, ahol most kiállítással emlékeznek az 1961 és 1984 között működött kultikus koncerthelyszínre.

Schuster Lóránt, a P.Mobil együttes vezetője Volt egyszer egy Ifipark… című kiállítás terében Várkert Bazár ( Fotó: Sáfár Tibor)

Schuster Lóránt, a P.Mobil együttes vezetője tartott Azok a régi csibészek címmel rocktörténeti talkshowt a Várbazár Ifipark kiállításán

Schuster Lóránttal tavasszal beszélgettünk utoljára, akkor három műtéten és 16 kemoterápián volt túl. Időközben még kivették a fél máját, de láthatóan vidáman és energikusan viszonyul a megpróbáltatásokhoz. Arra a kérdésünkre, hogy van, lazán rávágta, hogy jól.


– Élek, a többi nem számít! Eszem is mindenféle pörkölteket. A viccet félretéve: mit tudnék csinálni? Megteszem, amit lehet, a többi nem rajtam múlik – számolt be Schuster, akire egy haskorrekciós sebészeti beavatkozás még mindenképpen vár, mert az első műtétkor szét kellett vágni a hasfalát, és az izmok nem regenerálódnak.

– El kell majd döntenem, milyen új hasat akarok, kockát vagy lazábbat – osztotta meg velünk alakjával kapcsolatos dilemmáját Lóri. A rockzenész munkával és humorral tesz a legtöbbet a gyilkos kór ellen.


– Most jelentek meg a P. Mobil 1976–1979 közötti dalai egy tripla cd-n. Novemberben jön ki a Kaptafa című könyv. Vadul dolgozom az Élve vagy halva című dupla dvd-n, amely egy P. Mobil-videóantológia, tele sok kis háttérjelenettel a zenék között. A dvd-hez tartozik egy 100 oldalas könyv is, amelyet a nekünk írt levelekből állítottunk össze. Hallatlanul izgalmas anyag, és amikor elkezdtem, még nem is tudtam, hogy ennyire aktuális lesz a címe – mesélte a P. Mobilt 46 éve vezető zenész, aki a csapattal havonta klubban játszik, a Gubacsi úti Crazy Mamában, legközelebb november 14-én találkozhatnak vele a rajongók.

Az 1961. augusztus 20-án nyitott Ifipark 1984-es bezárásáig a magyar rock egyik fellegvára volt, ahol a P. Mobil is rendszeresen fellépett.

– Ha kedd, akkor Ifipark. Saját napunk volt a Minivel. Éveken keresztül játszottunk több ezer ember előtt. Óriási dolog volt ez akkor minden visszásságával együtt. A rettegett igazgatót, Rajnákot például le is csukták, mert annyit sikkasztott az ötforintos belépőjegyek árából. A színpadról láttuk, ahogyan fele fele arányban csapolják a sör-szóda fröccsöt. Az is vicc volt, hogy azzal a hosszú hajjal, ami nekem akkor volt, közönségként be sem engedtek volna! – idézte fel emlékeit Schuster Lóránt. Hozzátette a Várkert Bazár épületében látható kiállításhoz ő is adott sok anyagot, és örülne annak, ha egy állandó rockmúzeum kapna itt helyet.

Kapcsolódó Cikkek

  • T. Mészáros András: Nem lehet fogást találni a szerződésen

    T. Mészáros András: Nem lehet fogást találni a szerződésen

    Nem érti T. Mészáros András, Érd korábbi polgáremtere, hogy utódja és jogászai fizetés helyett miért rágódnak a szerződésen menza-ügyben! A csaknem ötezer ember – köztük sok gyerek, illetve speciális étkezést igénylő felnőtt és időskorú  – ebédjét szállító cégnek immár több, mint 300 millió forinttal tartozik hivatal, stílszerűen szólva, fizetés helyett a szerződésen keresnek fogást.

  • Elbúcsúztak a katonák

    Elbúcsúztak a katonák

    -Bizonyítsák, be hogy a magyar katona még mindig a legjobb a világon! – mondta Szloszjár Balázs  az 5. Bocskai István Lövészdandár parancsnoka a debreceni Kossuth téren, ahol  a Magyar Honvédség KFOR (Kosovo Force) Kontingens 22.