2020. február 20., csütörtök
Aladár, Álmos

Sport

Sok titkot nem árult el a magyar kapitány, pontosabban egyet sem!

Bernd Storck egy sajtótájékoztatón, a magyar labdarúgó válogatott pedig az utolsó edzésén van túl a holnapi, Norvégia elleni labdarúgó Európa-bajnoki pótselejtező előtt.

DSCF9669

Bernd Storck és Gera Zoltán válaszolt a kérdésekre (Fotó:Fehér György)

– Bár a keret egy részével több mint egy hete együtt vagyunk, a teljes csapat négy napja készül a holnapi mérkőzésre. Pontosabban a pótselejtezőt jelentő két mérkőzésre – mondta a kapitány, aki azért minden kérdésre nem adott túl konkrét választ, azt viszont megtudtuk, hogy a magyar szövetség nagyon sokat tett az élvonal és a másodosztály színvonalának emeléséért, nagy változások mennek végbe, így azok a klubok járnak jól, amelyek a fiatal magyarokat részesítik előnyben.


A szakember azt is elmondta, hogy az eredeti célt, azaz a pótselejtezős helyet elérte a csapat, de nem elégszik meg ennyivel.  Az viszont biztos, hogy a majd 10 évvel ezelőtt épp a norvégok ellen kapitális hibát vétő Király Gáborban megbízik, így a „szürke nadrágos” kapus holnap ünnepelheti századik válogatottságát.

DSCF9676

Az utolsó edzés teljesítve (fotó: Fehér György)

– A futball is olyan, mint bármi más az életben, aki dolgozik, hibázik. Lehet, hogy akkor Király hibázott, de én teljes mértékben megbízom benne, hiszen a hozzáállása és az edzésmunkája példaértékű.


Igazából már itt sem kellene lennünk, hiszen ha Észak-Írországban kibírtunk volna két percet kapott gól nélkül, már nézhetnénk a franciaországi szállásokat.
– Nagy pech volt a kapott gólunk az északírek ellen az utolsó pillanatban, de most lefogjuk majd azt az egy embert, aki múltkor üresen maradt. A norvégok nagyon erősek a szabadrúgásoknál, de erre is felkészültünk – jelentette ki Storck.

És hogy mit gondol a kapitány arról, mennyire is erős a norvég válogatott?
– Ezt csak holnap tudjuk meg, de ha összehasonlítjuk a két csapatot az európai porondon, akkor elmondhatjuk, hogy előrébb járnak. Ugyanakkor minden a pályán dől el.

A válogatott szűk kerete a Norvégia elleni pótselejtezőkre:
Kapusok: Bogdán Ádám (Liverpool – Anglia), Király Gábor (Haladás), Megyeri Balázs (Getafe – Spanyolország)
Védők:
Bosnjak Predrag (Haladás), Fiola Attila (Puskás Akadémia FC), Guzmics Richárd (Wisla Kraków – Lengyelország), Juhász Roland (Videoton FC), Kádár Tamás (Lech Poznan – Lengyelország), Lang Ádám (Videoton FC), Leandro (Ferencváros), Vanczák Vilmos (FC Sion – Svájc)
Középpályások:
Elek Ákos (Csangcsun Jataj – Kína), Gera Zoltán (Ferencváros), Kleinheisler László (Videoton FC), Kovács István (Videoton FC), Nagy Ádám (Ferencváros), Pintér Ádám (Ferencváros)
Támadók:
Böde Dániel (Ferencváros), Dzsudzsák Balázs (Bursaspor – Törökország), Lovrencsics Gergő (Lech Poznan – Lengyelország), Németh Krisztián (Sporting Kansas City – Egyesült Államok), Nikolics Nemanja (Legia Warszawa – Lengyelország), Pekár László (Puskás Akadémia FC), Priskin Tamás (Slovan Bratislava – Szlovákia), Stieber Zoltán (Hamburger SV – Németország), Szalai Ádám (Hoffenheim – Németország)

Gera Zoltán az egyetlen olyan játékos a keretben, aki korábban már játszott igazi, nagy tétre menő meccset, hiszen az angol Fulham tagjaként Európa-liga döntőn vehetett részt. A játékos úgy gondolja, nem szabad, hogy terhet rakjon a játékosok vállára a holnapi mérkőzés.
– Nem egy meccsen kell megnyerni a párharcot. Nincs olyan nagy teher rajtunk, ez egy jó lehetőség. Elértük az előzetesen kitűzött célt, azaz a pótselejtezőt – mondta Gera Zoltán.

Kapcsolódó Cikkek