EUR: 335,90 Ft
CHF: 316,38 Ft
2020. február 18., kedd
Bernadett

Külföld

Soros megint megtámadta Magyarországot

Soros lapja adta hírül, hogy egy Soros által finanszírozott civil szervezet megtámadta Magyarországot, az Európai Bizottság pedig zöld utat adott a kezdeményezésnek – írja a 888.hu.

Az Európai Humanista Föderáció (EHF) október 2-án európai polgári kezdeményezést indított azért, hogy Magyarország ellen vesse be az Unió a 7-es cikkely alkalmazását, vagyis vonják meg hazánk szavazati jogát. A kezdeményező bábszervezet jelszava: „Építsünk egy szekuláris Európát mindenkinek.” Brüsszelben székel és 50 tagszervezete van 20 európai országban. Az Európai Humanista Föderáció elnöke az a Pierre Galand, aki a belga Szocialista Párt tagja és tanácsadója.


A portál szerint Galandék magukénak vallják a Soros által is hangoztatott „Nyílt Társadalom” elveit. A Soros által finanszírozott hasonszőrű szervezetekhez igazodva fő témáik: az állam és egyház elválasztásának követelése, az ateisták jogainak védelme világszerte, az esélyegyenlőség, abortuszpártiság, emberi jogi aktivisták hálózatainak erősítése, a melegházasság elismerésének követelése.

Soros bábszervezete azért indított támadást Magyarország ellene, mert szerintük “2010 óta Orbán Viktor kormánya ismételten antidemokratikus és idegengyűlölő intézkedéseket tett, amelyek nyíltan sértik a jogállamiság alapértékeit”, és ezzel aláássa az uniós alapértékeket. Emiatt nyúltak az európai polgári kezdeményezéshez, amely – ha egymillió EU-állampolgár egy ügy mögé áll – jogalkotási javaslatra kéri az Európai Bizottságot.

A teljes cikk a 888.hu portálon olvasható!

Kapcsolódó Cikkek