2020. február 27., csütörtök
Edina

Sport

Szigorú biztonsági ellenőrzések és támadás magyar-norvégon!

Az UEFA döntése alapján a párizsi terrortámadás ellenére megrendezik a Magyarország-Norvégia (és az összes többi) labdarúgó Európa-bajnoki pótselejtezőt. A stadionban szigorú biztonsági intézkedéseket vezetnek be. Mindeközben Bernd Storck magyar szövetségi kapitány szerint csapatunk legfontosabb dolga, hogy gólt szerezzen.

– A Groupama Aréna kapui a meghirdetettnél korábban, 18.15 órakor nyitnak ki. Nagyon fontos, hogy minden szurkolónál legyen ott a személyi igazolványa, mivel a jegyek névre szólnak, a biztonsági szolgálat emberei összevetik a jegyen és az igazolványban lévő nevet. Akik nem saját névre szóló belépővel próbálnak a stadionba bejutni, a biztonsági személyzet átadja a rendőrségnek – mondta el a Lokálnak Sípos Jenő, az MLSZ sajtószóvivője.


A fentiek miatt lényegesen megnövekszik a beléptetés ideje, ezért az MLSZ arra kéri a szurkolókat, érkezzenek időben a stadionhoz. – A szigorú ellenőrzések miatt, lehetőség szerint, senki ne vigyen be a lelátóra magával táskát. És ami ennél is fontosabb: legyen bármi is a mérkőzés eredménye, a mérkőzés során, vagy a lefújás után a pályára lépni tilos, ezt a jogszabályok szigorúan büntetik!

Ilyen hangulatban készül a pótselejtezőre a magyar válogatott, amely 1-0-ás előnyt szerzett Norvégiában.
– A első mérkőzés előtt elmondtam, mindenképp szeretnénk gólt szerezni Oslóban. Ez sikerült, sőt a meccset is megnyertük, de ennyi történt se több, se kevesebb. Az esélyek nem változtak. Természetesen nem fogunk hátrahúzódni, nem szeretnék védekezni. Támadni akarunk, gólt akarunk szerezni, így előre fogunk játszani holnap is.


Dzsudzsak_storck

Dzsudzsák Balázs és Bernd Storck is úgy gondolja, nem dőlt még el semmi (fotó: Fehér György)

Természetesen most is szóba került Kleinheisler László játéka, kérdés, az oslói gólszerző játszik-e holnap, illetve a kapitány tervez-e valamilyen meglepetést. – Kleinheisler jó játszott, de az egész csapat jó volt. Első és legfontosabb, hogy nyugalom legyen a csapat körül. Személyes kérdésekbe így nem szeretnék belemenni.

Dzsudzsák Balázs: Az i már megvan, csak a pont hiányzik
– Nagyon jó a hangulat a csapatnál, és ebbe közrejátszott az, hogy nagyon nyugodt hát áll mögöttünk. Nem kell kimozdulnunk abból a zónából, amelyben a csapat jól érzi magát. A pótselejtező olyan, mint egy 180 perces mérkőzés, azaz az első félidőt megnyertük. Van egy egygólos előnyünk, higgadt, tudatos és intelligens játékkal, remélem, a száznyolcvan percet is megnyerjük. Teljes a nyugalom a csapat körül, ez nagyon jó. Remélem, a csapat higgadt, nyugodt játékkal tör előre vasárnap. Az i betű már megvan, csak a pontot kell rá feltenni – fogalmazott a magyar csapatkapitány, Dzsudzsák Balázs.

 

Az első mérkőzés előtt a kapitány hangsúlyozta, nagyon fontos lesz a két mérkőzés között a megfelelő regeneráció. Sőt, épp ezért több mint egyhetes edzőtáborba vonult a csapat, ahol fizikai teszten is rész vettek a játékosok.
– Az egész programot ennek a felmérésnek az eredménye alapján állítottuk össze. Nem siettünk haza Oslóból, mert nem lett volna értelme, hogy a játékosok fáradtan, hajnalba kerüljenek ágyba, és délután úgy edzenek. Épp ezért már a meccs után volt egy levezető kis futás, majd másnap a csapat egyik része fitnesz-, a másik része labdás foglalkozáson vett részt, szombaton pedig mindenki normális edzésen vett részt.

Egy norvég újságíró emlékeztette Storckot, hogy Oslóban a hazaiak 21-szer próbálkoztak lövéssel, míg a magyar válogatott mindössze hatszor.
– A védőink ennek ellenére jó teljesítményt nyújtottak Oslóban, és megvan a tervünk arra, hogy a visszavágón hogyan fogjuk megállítani a norvég támadásokat – mondta erre Storck.

magyarnorveg

Az első meccs adatai (Fotó: MLSZ facebook)

A norvégiai mérkőzésen a hazai csapat nagyon nagy nyomást gyakorolt a magyar kapura – ezt az Instat adatai is alátámasztják. A legfontosabb statisztikában, a gólok számában azonban mi voltunk jobbak.

A kapitány a szurkolókhoz is szólt. – Nagyon jó érzés volt Oslóban hallani a biztatást. Nagyon fontos, hogy ezt este is megkapjuk. De arra kérem a szurkolókat, legyenek türelmesek. Nem kockáztathatunk mindent, higgadt és nyugodt játékra van szükségünk a továbbjutás érdekében.

A hazai vereség ellenére Per-Mathias Högmo, a norvég labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya továbbra is bízik a továbbjutásban. Az 55 éves szakember nagyon nehéz mérkőzésre számít.
– Az nagyon fontos, hogy mi szerezzük az első gólt, de ez nem azt jelenti, hogy siettetni fogjuk a játékot. Kilencven perc hosszú idő, így türelmesnek kell lennünk. Oslóban az egyforma esélyt kínáló szituációkból a magyarok jöttek ki jobban, de bízom abban, hogy a visszavágón ez már nem így lesz.

Per-Mathias Högmo, Martin Luther Kinget idézve emlékezett meg a párizsi terrortámadás áldozatairól. „A sötétség nem tudja kiűzni a sötétséget – csak a fényesség képes erre. A gyűlölet sem tud gyűlöletet kiűzni – csak a szeretet képes rá.”

A norvég szövetségi kapitány kiemelte az első mérkőzésen parádésan védő Király Gábort. Elmondása szerint alaposan felkészültek a hálóőrből, s reméli, hogy ezúttal sikerül majd túljárni Király eszén.
– Az biztos, hogy minden olyan játékosom a pályán lesz, aki tud gólt lőni
A találkozó 20.45 órakor kezdődik a Groupama Arénában, a mérkőzést a spanyol Carlos Velasco Carballo vezeti.

Kapcsolódó Cikkek