EUR: 338,90 Ft
CHF: 318,69 Ft
2020. február 27., csütörtök
Edina

Külföld

Hatalmas terrortámadás Párizsban, rengeteg halott

Legalább három helyen zajlott le lövöldözés péntek este Párizs belső kerületeiben, az incidenseknek rendőrségi források szerint már száznál is több halálos áldozata van és rengeteg – jelentették a francia hírtelevíziók.

A televíziókat a helyszínen tartózkodó szemtanúk tájékoztatják. A párizsi rendőrségi források már több mint 100 halottról beszélnek.


A francia-német válogatott labdarúgó-mérkőzés helyszínének közeléből robbanásokat jelentettek, Francois Hollande köztársasági elnököt kimenekítették a helyszínről, és nyomban a belügyminisztériumba indult válságtanácskozásra.

Először a belvárosi X. kerületben, a Le Petit Cambodge nevű étterem környékén dördültek lövések, majd az onnan nem messze található Bataclan nevű koncertterem előtt, később pedig a rue Charonne környékén is. A legfrissebb hírek szerint a koncertteremnél ismeretlenek túszokat is ejtettek.


Allah Akbar kiáltást hallott egy szemtanú

A merényletek egyik szemtanúja az Allah Akbar (Allah nagy) kiáltást hallotta az egyik merénylő szájából a párizsi Bataclan koncertteremben, ahol túszokat ejtettek – jelentette a France Info adó.

A könnyek között beszélő szemtanú elmondta, hogy az édesanyjával együtt ő is a teremben volt, amikor több fegyveres betört, és lövöldözni kezdett. A sorozatok között azt kiabálták, hogy Allah Akbar. Az illetőnek és az anyjának egy óvatlan pillanatban sikerült kimenekülnie.

Száznál is több halott.

Rendőrségi források szerint eléri a százat a párizsi koncertteremnél elkövetett terrortámadás halálos áldozatainak száma.

Kihirdették a rendkívüli állapotot

Egész Franciaország területére rendkívüli állapotot hirdetett Francois Hollande francia elnök, és bejelentette a határok lezárását.

Hollande példátlannak nevezte a Párizst ért terrortámadásokat, és közölte, hogy a francia főváros körül mozgósítják a katonaságot.

Az elnök azt is elmondta, hogy a biztonsági erők megrohamozták a támadások egyik helyszínét.
“Példátlan kiterjedésű terrortámadások zajlanak Párizs területén. A halottak száma több tucat (…) ez borzalom” – fogalmazott az államfő, mielőtt bejelentette a kormány válságtanácskozásán meghozott rendkívüli lépéseket.

Kapcsolódó Cikkek