2020. február 21., péntek
Eleonóra

Egyéb XXII.kerület

Tétény vezérre Királyi Áldossal is emlékeztek

Tétény Királyi Áldos22

A Királyi Áldos illata mindenki at Szelmann Ház kertjébe csábított

A 2. Tétény vezér napon háziasszonyként László Éva, a Nagytétényi Polgári Kör elnöke köszöntötte a vendégeket a Szelmann-ház Télikert Galériájában, ahol Mohácsi Sándor festőművész Rovás és kép című kiállításán Bánhegyi Ferenc történelemtanár tartott előadást a rovásírás és a magyar képzőművészet honfoglalás kori gyökereiről.

Tétény kiállítás22

László Éva és Bánhegyi tanár úr az Attilát ábrázoló festmény előtt

A szépen felújított Szelmann-ház nagyterme az Archaika Kerámiapark honfoglalás kori és szkíta leleteket bemutató kiállításának adott otthont, de mellette Vinczéné Lőrincz Ágnes keramikus, a Kerámiapark vezetője kézműves foglalkozást is tartott a fiataloknak.


Tétény Archaika22

Vinczéné Lőrincz Ágnes kerámiázott a fiatalokkal

A barantások kerti bemutatója mellett nagy üstben főtt a „Hun Királyi Áldos”, amelynek nemcsak a receptjét árulták el a tétényi szakácsok a vendégeknek, de mindenkit meg is hívtak egy kis bográcsnyi kóstolóra.

Ttény 2 Márk Gergely rózsatő22

Tétény Vezér tiszteletére 7 tő Márk Gergely-féle rózsát is ültettek

– Tudjuk, hogy régen az áldozati állatokat el is készítették. Összefőzték sok zöldséggel: karalábéval, zellerrel, répafélékkel és jól megbolondították kakukkfűvel, rozmaringgal, kaporral, természetes zöld fűszerekkel. Igazán finom azonban akkor lesz, amikor belekerül a köles, és összerottyan az egész!

Tétény Vezér22

Emléktáblája i van Tétény Vezérnek a Szelmann Ház falán

Kapcsolódó Cikkek

  • T. Mészáros András: Nem lehet fogást találni a szerződésen

    T. Mészáros András: Nem lehet fogást találni a szerződésen

    Nem érti T. Mészáros András, Érd korábbi polgáremtere, hogy utódja és jogászai fizetés helyett miért rágódnak a szerződésen menza-ügyben! A csaknem ötezer ember – köztük sok gyerek, illetve speciális étkezést igénylő felnőtt és időskorú  – ebédjét szállító cégnek immár több, mint 300 millió forinttal tartozik hivatal, stílszerűen szólva, fizetés helyett a szerződésen keresnek fogást.

  • Elbúcsúztak a katonák

    Elbúcsúztak a katonák

    -Bizonyítsák, be hogy a magyar katona még mindig a legjobb a világon! – mondta Szloszjár Balázs  az 5. Bocskai István Lövészdandár parancsnoka a debreceni Kossuth téren, ahol  a Magyar Honvédség KFOR (Kosovo Force) Kontingens 22.