2020. február 17., hétfő
Donát

Egyéb III.kerület

Tettek egy szívességet a környezetnek

Eredményesen zárult az október közepére szervezett szemétszedési akció a kerületben, legalábbis ezt bizonyítják a két héten át tartó kampány összesített számai. A Takarítsuk ki Óbudát! névre hallgató kezdeményezés október 5. és 18. között zajlott, amelyhez több tucat civil szervezet, intézmény és lakóközösség is csatlakozott. A résztvevők csak zöldhulladékból 600 köbméternél is többet gyűjtöttek be, de 250 köbméter egyéb szemetet is elszállítottak. Az akcióhoz szükséges eszközöket az önkormányzat biztosította: ennek keretében hatezer darab zöldhulladék-gyűjtő és kétezer darab szemétgyűjtő zsákot osztottak szét, de kétezer pár védőkesztyűről is gondoskodtak.

szemétszedés, hulladékgyűjtés, Óbuda, ősz, akció (fotó: MTI)

Beledobták a magukét (fotó: MTI)

A rendrakási akciónak a háztartásokban keletkező veszélyes hulladékok összegyűjtése is célja volt. Az ilyen kategóriájú szemetet október 10-én és 17-én lehetett leadni a kerület nyolc kijelölt helyszínén. A főleg elektromos és elektronikai eszközök begyűjtésére létrejött pontokon csaknem 18 tonna hulladékot regisztráltak, és rekordmennyiségű, mintegy 15 tonna festékmaradéktól is megszabadult a lakosság.


– Volt, aki gumiabroncs, akkumulátor, növényvédő szer vagy éppen sütőolaj leadására is kihasználta a lehetőséget – tájékoztatott az önkormányzat.

Kapcsolódó Cikkek

 • Gyász! Elhunyt Wichmann Tamás

  Gyász! Elhunyt Wichmann Tamás

  Hosszan tartó, súlyos betegség után 72 éves szerdán korában elhunyt Wichmann Tamás kilencszeres világbajnok, háromszoros Európa-bajnok és kétszeres olimpiai ezüstérmes kenus, az 1970-es évek Magyarországának egyik legnépszerűbb sportolója – értesült a Nemzeti Sport a családtól.

 • Családi farsang

  Családi farsang

  Apukák és anyukák együtt farsangoltak a csepeli Közösségi Pontban

 • Veszélyes ritkaság

  Veszélyes ritkaság

  Debrecen – Egy sisakos kazuár személyében új lakó érkezett a Debreceni Állat- és Növénykertbe.