2020. február 28., péntek
Ákos, Bátor

Külföld

Újabb gép zuhant le

Lezuhant egy teherszállító repülőgép szerdán Dél-Szudánban, legalább negyvenegy halálos áldozata lehet a tragédiának – mondta egy helyi tisztviselő, akinek szavait más források is megerősítették.

Az államfő szóvivője, Ateny Wek Ateny szerint az orosz gyártmányú, Antonov típusú gépen mintegy húszan utaztak, beleszámítva a személyzetet is. Tíz-tizenöt utas lehetett a fedélzeten. A személyzet egy tagja és egy gyerek túlélte a történteket.


A szerencsétlenségnek a földön tartózkodók között is voltak halálos áldozatai, de egyelőre ezek pontos száma nem ismert.

Egy szemtanú azt mondta, hogy több mint negyvenegy holttestet számolt össze a tragédia helyszínén.

A repülőgép a főváros, Juba repülőteréről száll fel, majd nem sokkal később lezuhant a Fehér-Nílus partján. A roncs darabjai, a függőleges vezérsík, valamint a gép törzse egy mezőn szóródtak szét, közel a vízhez.

Korábban a helyi sajtó arról számolt be, hogy a gépnek orosz személyzete volt, és hét utas tartózkodott a fedélzeten.

Az Afrikában szállítói feladatokat ellátó orosz légitársaságok nem erősítették meg, hogy övék lenne a lezuhant repülőgép. Egy forrás az Interfax hírügynökséggel azt közölte: “Az adott térségben teherszállítói feladatokat teljesítő orosz légitársaságok nem számoltak be arról, hogy elvesztették volna egyik gépüket”.

A nyilatkozó ugyanakkor nem zárta ki, hogy a gép valamelyik katonai légitársasághoz tartozhatott.

Az orosz polgári repülésügyi hatóság, a Roszaviacija szóvivője, Zsanna Tyerehova azt mondta, hogy a Dél-Szudánban lezuhant An-12-es típusú repülőgép nem szerepel nyilvántartásukban. Szavait a Ria Novosztyi orosz hírügynökség idézte.

Kapcsolódó Cikkek