EUR: 339,23 Ft
CHF: 318,41 Ft
2020. február 27., csütörtök
Edina

Külföld

Ulrich Bettermann a német Bilanz magazinban állt ki Orbán Viktor mellett

Kiállt Orbán Viktor bevándorlási politikája mellett Ulrich Bettermann, az elektrotechnikai rendszerek gyártásával és forgalmazásával foglalkozó OBO Bettermann vállalatcsoport tulajdonosa. Bettermann „Merkel szorult helyzetben” című cikke Németország legnagyobb, több mint kétszázezres példányszámú gazdasági folyóiratában, a Bilanz című magazin legutóbbi számában jelent meg.

A szerző legfőbb állítása az, hogy Angela Merkel kancellár menekültpolitikájával túlterheli Németországot és Európát. Bettermann arra is emlékeztet, hogy amikor a menekültválság túlzott kihívások elé állította Magyarországot, a jogtalanul kritizált Orbán Viktor tartotta magát az európai jogszabályokhoz. A kancellár asszony viszont a hatályos joggal szembemenve korlátlan bebocsátást biztosított a bevándorlóknak. Bettermann megjegyzi, hogy Németországban „időközben nemcsak Horst Seehofer bajor miniszterelnök, hanem egy nagyvárosi zöldpárti polgármester is az Orbán Viktor által folytatott menekültpolitikát tartja kívánatosnak.”


A szerző azt is világossá teszi, hogy „a tényeket és a valóságot nem lehet meghamisítani”, és jelzi, hogy tömeges a menedékjoggal való visszaélés. Németországban ugyanakkor már változóban van a bevándorlással kapcsolatos hangulat, a falvaknak és városoknak korlátozott a befogadóképessége. Egy ideje már Angela Merkel is menekültválságról beszél.

A neves vállalattulajdonos megjegyzi, hogy a menekültválság az euróválság melletti a másik nagy európai kihívás, és minden tekintetben katasztrofális következményekkel járna, ha Európa ennek súlya alatt megtörne. Ennek veszélye pedig Ulrich Bettermann szerint „nem csekély, mert a kancellárasszony túlterheli az Európai Uniót és saját országát is”.

Kapcsolódó Cikkek