EUR: 336,58 Ft
CHF: 317,35 Ft
2020. február 22., szombat
Gerzson

Egyéb VIII.kerület X.kerület

Ünnepeltek a tűzoltók

Két új, hazai fejlesztésű tűzoltóautót is kapott a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság. A modern járműveket a Dologház és a Kun utca kereszteződésében lévő laktanya átadásának 120., valamint a fővárosi hivatásos és önkéntes tűzoltóság megalapításának 145. évfordulójára rendezett ünnepség előtt adták át.

A két évforduló jelentőségét Tarlós István főpolgármester is méltatta. Kiemelte: a magyar fővárosban már 1870-től, tehát korábban volt hivatásos tűzoltóság, mint a svéd, a norvég vagy az olasz fővárosban. Ez gróf Széchenyi Ödönnek volt köszönhető.
Tarlós István hivatkozott egy a lakosság körében végzett felmérésre, amely szerint a legnagyobb bizalom a tűzoltókat övezi. Szólt a katasztrófavédelem új kihívásairól, és elmondta, a főváros a saját keretéből tavaly 36 millió, az idén pedig 24 millió forinttal támogatta a tűzoltóságot – számolt be a távirati iroda.
A most átadott két új gépjárműfecskendőt Rajnai Attila, az állami tulajdonban lévő BM Heros Zrt. vezérigazgatója mutatta be. A cég Renault-alvázra építette a tűzoltóautókat, amelyeknek 1500 literes víztartályuk van és ledlámpák jelzik a víz mennyiségét. A fecskendők ultramagas nyomásúak, a vízhez habosítóanyag adagolható és a berendezéseket számítógép vezérli.


Budapest, 2015. november 17. Két új, BM Heros Zrt. által gyártott tűzoltóautó, amelyet a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság vezetője adott át a fővárosi tűzoltóknak a Dologház utcai központi laktanyában 2015. november 17-én. MTI Fotó: Marjai János


MTI Fotó: Marjai János

Címkék

Kapcsolódó Cikkek