EUR: 337,20 Ft
CHF: 317,58 Ft
2020. február 19., szerda
Zsuzsanna

Sport

Ürüljön a benzintartály!

A magyar labdarúgó-válogatott november 12-én és 15-én sorsdöntő Európa-bajnoki pótselejtezőt játszik Norvégia ellen. A Lokál sikeres, egyes versenyen meglepetést is szerző sportolókat kérdezett arról, ha lehetőségük lenne, mit tanácsolnának a válogatott játékosainak.

valogatottkeret

Most igazán fontos, hogy egységes legyen a csapat (fotó:mti)

Cseh László tíz év elteltével nyert újra világbajnokságot. Az olimpiai ezüst- és bronzérmes, világ- és Európa-bajnok, kilencvenötszörös magyar bajnok úszó a siker érdekében változtatott életén: edzőt és edzésmódszert is váltott.
– Tudom, hogy csapatsportágakban a siker nem egy emberen, hanem egy közösségen múlik – mondta a Lokálnak Cseh László. – Ettől függetlenül nagyon fontos a mentális felkészülés. Egy ilyen meccs előtt senkit sem kell motiválni, de nagyon fontos, hogy mindenkinek rend legyen a fejében. Tippelni nem mernék a mérkőzésre, de nagyon remélem, hogy a csapat mindent megtesz majd a siker érdekében.


A mentális felkészülés fontosságát emelte ki Szirányi Bence is. A jégkorongozó idén már átélt egy óriási sikerélményt, hiszen a válogatott meghatározó játékosaként divíziói I-es világbajnoki címet szerzett. – Lehet, hogy furcsa lesz, amit mondok, de én minden sorsdöntő meccs előtt fejben lejátszom a mérkőzést. Sőt még a meccs előtt, a pihenőben is. Így tettem a világbajnoki „döntő” előtt is. Elképzelem, milyen játékhelyzetek alakulhatnak ki a meccsen, és azt is, hogyan oldanám meg ezeket a szituációkat. Aztán, amikor a meccsen döntenem kell, sokkal könnyebben megy. A válogatott tagjainak is ezt ajánlom, és bár tippelni nem akarok, azt szeretném, ha a csapat olyan meccseket játszana a pótselejtezőn, amely után a játékosok úgy jönnek le a pályáról, hogy mindent kiadtak magukból. Ha a szurkolók azt látják, hogy kiürült a benzintartály, elégedettek lesznek.

Nagy sikereket nem csak a közelmúltban értek el sportolóink. Sőt egy-egy meglepetés eredmény után rólunk szólt a világsajtó. Ilyen volt, amikor 1979-ben  Gergely Gábor – Klampár Tiborral és Jónyer Istvánnal csapatban – Kínát kétszer is legyőzve lett világbajnok. – Az egyik legfontosabb, hogy a játékosok ne gondolják azt, az életük múlik ezen a két meccsen – mondta lapunknak Gergely, akiről kevesen tudják, hogy sportpályafutását labdarúgóként kezdte, Pölöskei néven az MTK-ban játszott, sokak szerint kiváló NB I-es focista lehetett volna belőle. – Persze mindenki azt szeretné, hogy a csapat „ezer év” után végre kijusson az Eb-re, de ezt a béklyót le kell dobniuk a srácoknak, mert ha ez nem sikerül, akkor jönnek a rossz passzok, a hibák. A felelősséget vállalva, de lazán, felszabadultan kell játszani.


Gergely azon kevesek közé tartozik, aki mert tippelni a mérkőzésre. – Döntetlenre játszani tilos, és nagyon kell egy idegenbeli gól. Úgy gondolom, hogy egy norvégiai minimális, mondjuk, egy 2–1-es vereség után óriási esélyünk lenne a továbbjutásra.

Kapcsolódó Cikkek

  • Elverték a Liverpoolt

    Elverték a Liverpoolt

    Az Atlético Madrid otthon 1-0-ra legyőzte a címvédő Liverpoolt, míg a Borussia Dortmund szintén hazai pályán 2-1-re nyert a vendég Paris Saint-Germain ellen a labdarúgó Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjében, a párharcok keddi első mérkőzésén.

  • Ungvári Miklós: Ha Isten is úgy akarja, ott leszek az olimpián

    Ungvári Miklós: Ha Isten is úgy akarja, ott leszek az olimpián

    Utolsó olimpiájára készül, csarnokot neveztek el róla, ő minden idők legeredményesebb judósa és távlovaglásban is szép eredményeket ér el – a 39 éves Ungvári Miklóssal beszélgetett a Lokál, aki felkészüléséről, visszavonulásáról és a gyermekvállalásról is őszintén mesélt lapunknak.