EUR: 335,40 Ft
CHF: 316,07 Ft
2020. február 18., kedd
Bernadett

Belföld

Vasárnaptól javulhat a levegő minősége

Vasárnaptól várható érdemi javulás a levegő minőségében – közölte csütörtök este Facebook-oldalán az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Mint felidézték: a napokban gyenge volt légmozgás, hidegek, fagyosak voltak. Emellett – főként a fűtésnek köszönhetően – több helyen megemelkedett a szálló por (PM10) koncentrációja, helyenként – mint írták – a riasztási küszöböt is elérik az értékek.


Szerdán Tarlós István főpolgármester elrendelte a fővárosban a szmogriadó tájékoztatási fokozatát a levegő magas szállópor-tartalma miatt.

Csütörtökön az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ) a Facebook-oldalán azt írta: Pécsen veszélyes, további kilenc városban, köztük Budapesten egészségtelen a levegő minősége a magas szállópor-koncentráció miatt.

Az ÁNTSZ továbbra is felhívta a figyelmet arra, hogy az időjárási viszonyok jelentős változása nem várható, ezért a felsorolt településeken élőknek azt ajánlják, lehetőleg ne tartózkodjanak hosszú ideig a szabadban, a kültéri, aktív fizikai munkát és sportolást most kerüljék.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint a következő napokban is legfeljebb mérséklet légmozgásra lehet számítani. Vasárnap viszont időnként már megélénkülhet a szél. Így akkortól várható javulás a levegő minőségében.

Kapcsolódó Cikkek