EUR: 352,67 Ft
CHF: 334,28 Ft
2020. április 10., péntek
Zsolt

Béren kivüli juttatás

Zsolnayn tanulják a technikát a dizájntáborban

Idén második éve, hogy Erdei Viktor bekapcsolódott az Erzsébet-programba, és elvállalta az Erzsébet Talentum Program dizájntáborának szakmai vezetését. A képzőművész ha nem a gyerekek kreativitásán csiszol, a Zsolnay Porcelánmanufaktúra termékfejlesztési részlegét irányítja, ami már csak azért is kapóra jön, mert így van honnan ellátni alapanyaggal (talán még ötletekkel is) a táborokat. – A kerámiakészítéshez például rendszerint a Zsolnay biztosítja az agyagot, ugyanakkor remélem, hogy képzéseink nem csupán a híres mecénás miatt ilyen népszerűek – mondta el a Lokálnak Erdei. Az idei nyári táborban már 80 gyerek vett részt a dizájn-szekcióban, a létszám, illetve a körülmények azonban nem voltak ismeretlenek a képzőművész előtt, hiszen közel tíz éve vesz részt hasonló táborok szervezésében. A nyári, dizájn Erzsébet-táboros gyerekek közül hatan kaptak meghívást a november 26–29. között tartó Erzsébet Talentum őszi táborba.

kerámia, művészet, kultúra (fotó: MTI)

fotó: MTI

Erdei úgy látja, hogy bár a négynapos együttlét nem elegendő ahhoz, hogy ugrásszerű szakmai előremenetelt produkáljanak, a gyerekek gondolkodására mégis nagy hatást képesek gyakorolni. – Megváltozik a művészethez, a tervezéshez való viszonyuk, és hogy talán jó irányba, azt az is mutatja, hogy az utolsó napon sokszor látunk sírásra görbülő szájakat a búcsúzkodáskor – mesélte.


Kapcsolódó Cikkek

 • Nem engedték el nyaralni? Nincs egyedül!

  Nem engedték el nyaralni? Nincs egyedül!

  Minden harmadik munkavállaló szerint nehézkes a nyári szabadságok kivétele, minden második dolgozó pedig arról is beszámol, hogy előfordult már vele, hogy nem engedték az előre tervezett időpontban szabadságra menni.

 • Az unalom is káros lehet az egészségre

  Az unalom is káros lehet az egészségre

  Azt hallották, hogy egy francia alkalmazott beperelte a munkáltatóját arra hivatkozva, hogy az állásában „zombivá unatkozta” magát, ez pedig szakmailag „meggyilkolta” őt?

 • Erzsébet-utalvánnyal gyerekjáték az iskolakezdés

  Erzsébet-utalvánnyal gyerekjáték az iskolakezdés

  A Lokál Extra négy oldalas mellékletében azt mutatjuk be, miért éri meg az Iskolai Erzsébet-utalványt, illetve az Erzsébet-utalvány Plusz kártya Iskolai-zsebét választani, ha tanszervásárlásról van szó.