EUR: 336,58 Ft
CHF: 317,28 Ft
2020. február 23., vasárnap
Alfréd

Külföld

10 év börtön nadrágban csempészett teknősért

Tíz év szabadságvesztésre ítélte a Michigan állambeli szövetségi bíróság kedden azt a fiatal férfit, aki teknősbékákat csempészett az Egyesült Államokból Kanadába és Kínába. Tettenérésekor a férfi nadrágjában 51 teknőst találtak az amerikai hatóságok.

Kaj Hszü kanadai állampolgárt tavaly nyáron tartóztatták le, amikor az amerikai Detroitból a kanadai Windsorba próbált belépni, de a kanadai hatóságok feltartóztatták, és élő teknősbékákat találtak a lábához ragasztva.


A huszonhét éves férfi bűnösnek vallotta magát hat vádpontban, köztük több mint ezer teknősbéka csempészésében, illetve annak kísérletében.

Az Egyesült Államokban törvényellenes a vadállatok engedély nélküli kivitele az országból.

Hszü a vád szerint a teknősbékákat az interneten rendelte meg, majd Kanadából az Egyesült Államokba utazott, hogy az állatokat átvigye Ontarióba értékesíteni, vagy Kínába szállítsa őket.

Sara Woodward helyettes államügyész elmondta, hogy Hszü rendszeresen csempészett 30, 80, illetve 125 ezer dollár (35 millió forint) értékű teknősszállítmányokat. Kínában ezek a teknősök kétszer-háromszor annyit érnek, mint amennyiért az Egyesült Államokban beszerezte őket.

Kapcsolódó Cikkek

 • Bernie Sanders vezet a demokraták versenyében

  Bernie Sanders vezet a demokraták versenyében

  Bernie Sanders vermonti szenátor megerősítette vezető szerepét a demokrata elnökjelölt-aspiránsok körében, az első részeredményekből ugyanis az derült ki, hogy több mint 40 százalékos támogatottsággal ő a várható győztese a szombaton Nevadában megtartott demokrata párti jelölőgyűléseknek (caucusoknak).

 • Koronavírus: ötvenezer ember karanténban Olaszországban

  Koronavírus: ötvenezer ember karanténban Olaszországban

  Az olasz fegyveres erők katonái ellenőrzik a vesztegzár alá helyezett észak-olaszországi önkormányzatokból kivezető utakat, az érintett térségben leállították a vasúti és a helyi tömegközlekedést, valamint kaszárnyákat készítettek elő, ahol a fertőzés esetleges terjedésével további személyeket tudnak karanténba helyezni.

 • Koronavírus: egyre több az olaszországi fertőzött

  Mintegy negyvenre emelkedett szombat délre a koronavírus-fertőzöttek száma Olaszországban, az első olyan európai országban, amelynek saját állampolgárai haltak meg a tüdőgyulladást okozó vírus következtében.