2020. február 28., péntek
Ákos, Bátor

Sport

2016 perc röplabdával köszöntik az újévet!

Nem mindennapi röplabdatornát rendeznek Érden az év első napjaiban. A résztvevők ugyanis a hagyományoknak megfelelően egy perccel tovább ütik a labdát, mint ahogy azt tették idén. Márpedig a “2016 perc röplabda, a röplabdázás ünnepe” elnevezésű évnyitó szabadidősport-rendezvényen sztárokban sem lesz hiány.

Külön pikantériája a rendezvénynek, hogy a magyar röplabdasport – legalábbis a női szakág – rég nem látott magasságokba emelkedett az idén. Válogatottunk ugyanis 28 év elteltével jutott ki az Európa-bajnokságra, majd a selejtezők után előbb óriási sikert elérve megnyerte az Európa-ligát, majd az Eb-n is továbbjutott a csoportjából.


Óriási lökést adhat ez a sportágnak, mi sem bizonyítja ezt jobban, minthogy a január 1-én, éjfélkor kezdődő rendezvényen több mint százötven röplabdás tizenhat csapatra osztva igyekszik majd elhódítani a tornagyőztesnek járó címet. A Batthyány János Általános Iskola Tornacsarnokában ugyanis január 1-jén éjfélkor kezdik el ütni a
labdát, és pontosan 2016 percen át zajlik majd a játék két csoportban. A csoportküzdelmeket  követően alsó- és felsőházban folytatódnak a mérkőzések. A legtöbb pontot és így a végső győzelmet megszerző gárda jutalmul a hazai rendezésű Európa-bajnokságra készülő női  juniorválogatottal játszik gálamérkőzést január 3-án délelőtt.

roplabda

A női válogatott is ott lesz a rendezvényen

Mint azt a Lokál Pecsuvácz Pétertől, a Magyar Röplabda-szövetség sajtófőnökétől megtudta, a rendezvényre természetesen kilátogatnak a 2015-ös Európa-liga-győztes és Eb-n szerepelt felnőtt válogatott tagjai is. Rendhagyó lesz a torna történetében, hogy elsőként itt lesz köszöntve a 2016-ban 70. születésnapját ünneplő Magyar Röplabda Szövetség.


A 2016 perc röplabda fővédnöke dr. Szabó Tünde sportért felelős államtitkár, úszóolimpikon. Védnöke T. Mészáros András érdi polgármester és dr. Aradszki László országgyűlési képviselő, valamint dr. Kovács Ferenc, a Magyar Röplabda Szövetség elnöke.

Kapcsolódó Cikkek