2020. február 26., szerda
Géza

Külföld

275 millió euróért kelt el a világ legdrágább ingatlana

Egy közel-keleti férfi vette meg 275 millió euróért (87 milliárd forintért) a világ legdrágább magáningatlanát, egy 2011-ben épült francia kastélyt.

A Daniel Féau luxusingatlanokkal foglalkozó francia cég, a Christie’s aukciós cégcsoport tagja bonyolította le az üzletet még szeptemberben – közölte a neve elhallgatását kérő, az ügylethez közel álló forrás csütörtökön.


Egyetlen magáningatlan sem kelt el még ilyen drágán a világon – közölte az AFP francia hírügynökség kérdésére egy ingatlanszakértő.

A Párizstól nyugatra fekvő Louvenciennes-ben, egy 23 hektáros telken épült palota a XIV. Lajos kastélya nevet viseli, utalva a Napkirályra, aki a 17. században a versailles-i kastélyt építtette.

Az épület lakóterülete 5000 négyzetméter és Versailles pompájának “high-tech változatát” kínálja – áll a beruházó Cogemad honlapján.

A csillárok, a kézzel festett freskók, az aranyfüsttel borított stukkók, a márványberakásokat a 17. századi francia belsőépítészet stílusjegyeit viselik, a moziterem, a borospince, az óriási akvárium és az úszómedence a modern ember kényelmét szolgálják. A kertek is a Napkirály korát idézik.

A sajtóban megjelent híresztelések szerint a XIV. Lajos kastélya állítólag a Paris-Saint-Germain labdarúgóklub katari vezetőinek tulajdona lett. A megkérdezett munkatárs ezt azonban határozottan cáfolta.

Kapcsolódó Cikkek