EUR: 338,49 Ft
CHF: 317,68 Ft
2020. február 29., szombat
Elemér

Sport

A Fekete család a világ ellen

Fekete László nyolc alkalommal nyerte meg a világ legerősebb embere versenyt, ám úgy döntött, december 5-én visszavonul. Ezt sem mindennapi módon teszi: három fiával csapatot alkotva versenyre hívta az egész világot.

Fekete László

Fekete László utolsó versenyén még egy igazi nagy dobásra készül (fotó: Sáfár Tibor)

 

A Fekete család a világ ellen. Ez is lehetne a mottója annak az erősember-versenynek, amelyet december 5-én rendeznek Székesfehérváron. – Nem mindennapi látványnak lehetnek szemtanúi, akik eljönnek a rendezvényre, hiszen a világ legerősebb emberei mérik össze tudásukat – mondta a Lokálnak Fekete László. – A három fiammal csapatot alkotva ugyanis kihívtuk az egész világot, azaz mind az öt kontinensről eljönnek a legerősebb emberek, és négyfős csapatokat alkotva próbálják majd legyőzni a Fekete családot és ezzel együtt Magyarországot.


Fekete László hozzátette, a versenyzők öt látványos versenyszámban mérik össze tudásukat, erejüket, ám a nyolc alkalommal a világ legerősebb emberének bizonyult sportembernek ez lesz az utolsó versenye. – Nyolcszoros világbajnok vagyok, és bár volt egy olyan tervem, hogy tízszeres világbajnok legyek, közben alattomosan elsuhant felettem az idő. Januárban leszek 58 éves, és bár fizikálisan rendben vagyok, a jobb térdem egyre többet rakoncátlankodik. Amit letettem ebben a sportágban az asztalra, az magáért beszél, és bevallom, nem akarom tovább gyötörni a testemet. A döntés meghozatalában segített, hogy a fiaim mennek tovább a megkezdett úton. Laci és Miki is többszörös világbajnok, Ricsi pedig világbajnoki bronzérmes, ezért úgy érzem, jó kezekben van az ország.

Kérdés, mit csinál Fekete László, miután visszavonul. – Attól nem félek, hogy unatkozni fokok, hiszen a sportágtól nem szakadok el, a jövőben gyermekeim versenyeit szervezem majd. És bár világbajnokságon nem indulok, edzeni még fogok a gyerekekkel. Legfeljebb nem 500, hanem csak 300 kilót emelek, kizárólag a magam szórakoztatására.


Harmincéves pályafutásból nem könnyű kiemelni egyet, amire legbüszkébb az ember, de Fekete László egy pillanatot sem gondolkozott ezen a kérdésen. – Egyértelműen arra vagyok a legbüszkébb, hogy kétszer nyertem úgy világbajnokságot, hogy amíg én sonkát és vöröshagymát ettem, addig az ellenfeleim tiltott teljesítménynövelő szereket szedtek. Büszke vagyok arra is, hogy 12 éve tartom a kőgolyóemelés világcsúcsát 232 és fél kilóval, és természetesen az is óriási dolog, hogy a fiaimmal együtt tudtam csapat-világbajnoki címet szerezni.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek