2020. február 18., kedd
Bernadett

Sport

A Fradi mögött az Újpest és a Videoton lesz a dobogós!

Bár még csak téli szünetre meg a magyar labdarúgó-bajnokság, már most mindenki biztosra veszi, hogy a 18 ponttal vezető Ferencvárostól senki sem veheti el a bajnoki címet, miként az is megjósolható, hogy a kieső a Békéscsaba, Puskás Akadémia, Vasas, Diósgyőr négyesből kerül majd ki. A Lokál ezért arról kérdezte a magyar futballban tevékenykedőket, hogy melyik csapat végez majd a nemzetközi indulást jelentő második és harmadik helyen. A végső sorrendet eltaláló pedig a Lokál által felajánlott ajándékcsomaggal lesz gazdagabb.

Csank János két alkalommal is volt a Ferencváros mestere, sőt, 2001-ben aranyérmet szerzett a zöld-fehérekkel. A jelenleg a Zalaegerszeg trénereként dolgozó szakember szerint a magyar futball hőskorát idéző befutó lesz, legalábbis ami az első két helyet illeti. – Valóban úgy tűnik, a Fradi megnyeri a bajnokságot. A második szerintem az Újpest lesz. Tavaly is azt mondtam, most is azt vallom, hogy a lilák játsszák a legszebb futballt az NB I-ben, de mindig van egy-két poszt, ahol lyukasak. Persze az eredményességük nagyban függ attól, hogy mit akar a tulajdonos a csapattal. Harmadik helyre szerintem a Videoton fut majd be, Horváth Ferenc szakmai tudásának és mentális felkészítésének köszönhetően.


Budapest, 2015. december 12. Az újpesti Mohl Dávid (b) és Stanislav Sestak, az FTC játékosa a labdarúgó OTP Bank Liga 19. fordulójában játszott Ferencváros - Újpest FC találkozón a fővárosi Groupama Arénában 2015. december 12-én. MTI Fotó: Kovács Tamás

A megkérdezettek közül szinte mindenki dobogóra várja a legutóbb a Ferencvárost legyőző Újpestet (Fotó: Kovács Tamás)

Az Újpest legutóbb Várhidi Péter vezetésével nyert bajnoki címet. Az edző szerint a lilák idén végre odaérnek a dobogóra, de annak csak a harmadik fokára. – A Videotonnál mostanra kijavították a bajnokság elején elkövetett hibákat: hozzáértő klubigazgató van az irodában, fanatikus és felkészült edző a kispadon, így szerintem a Vidi lesz a második.

Sokan meglepődtek, amikor Hevesi Tamás az NB I-es REAC vezetőedzője lett. Az énekes korábban külföldön is futballozott, önerőből végigjárta az összes edzői tanfolyamot, jelenleg a Ferencvárosi Futball Club vezetőedzője. – Ilyenkor mindig a játékosállományt nézem. Ebből a szempontból nem véletlen, hogy a Ferencváros vezeti a bajnokságot, hiszen náluk a padon is jobb játékosok ülnek, mint máshol a kezdőben. Persze messze még a bajnokság vége, de szerintem a Videoton lesz a második, a harmadik helyen pedig a László Csaba edzette MTK végez majd.


Debrecen, 2015. december 5. A székesfehérvári csapat örül a gólnak az OTP Liga 18. fordulójában játszott DVSC-TEVA - Videoton bajnoki labdarúgó-mérkőzésen a debreceni Nagyerdei Stadionban 2015. december 5-én. MTI Fotó: Czeglédi Zsolt

A Videoton rosszul kezdte a bajnokságot, de ma már az egyik legesélyesebb csapat a dobogóra (MTI Fotó: Czeglédi Zsolt)

Nagy László játékosként olimpiát, edzőként magyar bajnokságot nyert, és bár az elmúlt időben alacsonyabb osztályú csapatoknál dolgozott, figyelemmel kíséri az NB I-et. – Nagyon sok függ attól, mi történik a téli átigazolások során. Mert ha az Újpest például eladja Diagnét, minden borul. Persze ettől még az a véleményem, hogy az Újpest lesz a második, a nagyszerű játékosállománnyal rendelkező Videoton pedig a harmadik.

Kapcsolódó Cikkek