2020. február 20., csütörtök
Aladár, Álmos

Béren kivüli juttatás

A művészetek szolgálatában a Kultúra Erzsébet-utalvány

Budapest, 2015. október 22. A közönség a világzenei expo, a Womex megnyitóján Budapesten, a Művészetek Palotájában (Müpa) 2015. október 21-én. Az idei, sorrendben 21. Womexet, amely egyszerre vásár, fesztivál és konferencia, október 21-től 25-ig rendezik meg a fővárosban. MTI Fotó: Balogh Zoltán

Színház az egész világ (Fotó: MTI)

A kultúra drága – tartja a közvélekedés, amely ezúttal nem is áll messze a valóságtól. A Művészetek Palotája (MÜPA) például úgy próbálja vonzóbbá tenni a jegyeket, hogy elfogadja a Kultúra Erzsébet-utalványokat is, mint fizetési módot. A kékeszöld színű utalvány nem csupán jegyek vásárlására használható fel, hanem bérletek váltására is, vagyis akár hónapokra is előre lehet tervezni az előadások látogatása kapcsán. A Kultúra Erzsébet-utalvánnyal való fizetés ráadásul csak küllemében különbözik a készpénzes, vagy a bankkártyás tranzakcióktól, hiszen a pénztáraknál automatikusan fogadják el a Kultúra Erzsébet-utalványokat a belépők ellentételezéséért. Amiatt sem kell aggódni, hogy a visszajáró pénz helyett kerekítést alkalmaznának a kasszák, hiszen csak úgy, mint a mondjuk a Sport Erzsébet-utalványnál, a kultúra esetében is megoldott a pontos összegű fizetés. Akinek tehát lehetőségében áll, érdemes kulturális események alkalmával „levásárolnia” az utalványok értékét, hiszen a Kultúra Erzsébet-utalvány éppen a művelődés serkentésére született meg.


Kapcsolódó Cikkek

 • Nem engedték el nyaralni? Nincs egyedül!

  Nem engedték el nyaralni? Nincs egyedül!

  Minden harmadik munkavállaló szerint nehézkes a nyári szabadságok kivétele, minden második dolgozó pedig arról is beszámol, hogy előfordult már vele, hogy nem engedték az előre tervezett időpontban szabadságra menni.

 • Az unalom is káros lehet az egészségre

  Az unalom is káros lehet az egészségre

  Azt hallották, hogy egy francia alkalmazott beperelte a munkáltatóját arra hivatkozva, hogy az állásában „zombivá unatkozta” magát, ez pedig szakmailag „meggyilkolta” őt?

 • Erzsébet-utalvánnyal gyerekjáték az iskolakezdés

  Erzsébet-utalvánnyal gyerekjáték az iskolakezdés

  A Lokál Extra négy oldalas mellékletében azt mutatjuk be, miért éri meg az Iskolai Erzsébet-utalványt, illetve az Erzsébet-utalvány Plusz kártya Iskolai-zsebét választani, ha tanszervásárlásról van szó.