2020. február 19., szerda
Zsuzsanna

Sport

A NOB elnöke a Vasasnál járt

Thomas Bach, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság elnöke hétfőn érkezett Budapestre. Hivatalosan a Magyar Olimpiai Bizottság fennállásának százhuszadik évfordulója alkalmából jött a magyar fővárosba, de ellátogatott a Vasas vívócsarnokába is.
thomasbac_hvasas2

Thomas Bachnak (középen, kék nyakkendőben) tetszett a Vasas vívócsarnoka

Persze, nem a véletlen szülte a látogatást, hiszen Thomas Bach korábban olimpiát és világbajnokságot is nyert tőrözőként. A sportvezető Markovits László, a Vasas SC elnöke és Szabó Bence, a Magyar Olimpiai Bizottság főtitkára társaságában végigjárta a vívótermet, találkozott a szakosztály vezetőivel, edzőivel. Sőt, a legtöbb időt az épp edzésen lévő fiatal Vasas sportolókkal töltötte, mindenkihez volt egy jó szava.

Thomas Bach az 1976-os olimpián nyert csapatbajnoki címet a nyugatnémet tőrcsapattal olimpiai bajnoki címet nyert, majd egy évvel később Buenos Airesben – ugyancsak csapatban – világbajnok lett. 1991-ben választották be a NOB-ba, 1996-ban a végrehajtó bizottság tagja lett. 2000-től 2004-ig a NOB elnökhelyettese, később 2006-ban újra ezt a pozíciót nyerte el. 2006 és 2013 között a Német Olimpiai Bizottság elnöke volt. Két évvel ezelőtt, 2013. szeptember 10-én – ott, ahol sportolóként világbajnok lett, tehát Buenos Airesben – választották meg a Nemzetközi Olimpiai Bizottság elnökévé.


– Nagy öröm a Vasas család számára, hogy a közelmúltban felújított Kovács Pál vívócsarnokunkban méltó körülmények között tudtuk fogadni Thomas Bach elnök urat – mondta Markovits László, a Vasas elnöke. –  Az ország egyik legsikeresebb vívóműhelyét működtetjük Pasaréten, amely a névadótól kezdve egészen Szilágyi Áronig számos olimpiai bajnokot adott a magyar sportnak. Reméljük, elnök úr jó érzésekkel távozott tőlünk, és ma is megtapasztalhatta, hogy a magyar sportnak van múltja, jelene és jövője, Budapest pedig érdemes lehet arra, hogy olimpiát rendezzen.
thomasbach_vasas1

Az ifjú vasasos sportolóknak is adott néhány jó tanácsot

Kapcsolódó Cikkek