EUR: 335,18 Ft
CHF: 315,72 Ft
2020. február 18., kedd
Bernadett

Egyéb

Agymosás

tévénézésMindenki másképpen relaxál. Van, aki munka után bekap egy (?) korsó sört (némi pálinkával), más rohan a fürdőbe áztatni gémberedett végtagjait, szaunában gőzölögni, vagy éppenséggel masszíroztatni, gyúratni egy nagyot, megint más a futópadra esküszik vagy a shoppingolásra…

De pihenni, átszellemülni mindenképpen ajánlatos.
És mit tehetnek azok, akik otthon dolgoznak? Nyilván zenét hallgatnak (helyes: komolyzene, könnyűzene, népzene, dzsessz, ragtime, dixie – kinek mi), az elvetemültebbek lázasan takarítanak egy-két órácskát, vagy… bekapcsolják a tévét.
És sorozatot néznek. Az ezernyi csatorna kínálatában válogathatnak a krimik (tréfás a népszerű NCIS körforgása a létező összes kereskedelmi csatornán), tinifilmek, retromozik között. Jó is, főleg ha már ötödször látja az ember ugyanazt az epizódot, mégis megkérdőjelezi a kikapcsolás komolyságát. Mert, ugye, a sorozat attól sorozat, hogy a kereskedelmi ötven perccel nem ér véget (maximum egy-egy rész), és másnap – ugyanabban az időben – jön a folytatás. Amikor – legyen bármilyen határidős is a munka – megint a távkapcsolóhoz nyúl, ismét leroskad a fotelba (kanapéra, székre) és nézi-nézi azt, amit a délutáni műsorfolyamban majd úgyis megismételnek. És aztán harmad-, negyednap ugyanígy tesz. Ez a sorozatok átka – a hirdetők nagy örömére. És aztán hazajön a család és kiderül, hogy az aznapi penzumot nem sikerült elvégezni a „munka frontján”. Marad éjszakára. (Mert, ugye, vacsora, fürdetés et cetera). És aztán amikor a társ megkérdi, hogy mit csinált aznap, nehéz „eredményorientáltan” beszámolni…
És másnap hullafáradtan megint nekiveselkedni az elmaradt munkának, ám csenget a belső óra, hogy kezdetüket veszik Gibbs ügynök újabb megpróbáltatásai. És – minden szent fogadkozás és elhatározás ellenére – megint a távkapcsolóhoz nyúl, megint leroskad a fotelba (kanapéra, székre) és nézi-nézi azt, amit a délutáni műsorfolyamban majd úgyis megismételnek.
Így válik az egészséges agymosás függőséggé, megállíthatatlan körforgássá.
Pedig pihenni kell. Aktívan. Valószínűleg tévémentesen. De hogyan? Ahány ember, annyi szokás. Tanáccsal nehéz vagy nem is igazán lehet szolgálni. Talán a sorozatfüggőség legyőzése lenne az első lépés az agymosás irányába. Első, de a legfontosabb.
És akkor már inkább a takarítás… (Mert arról este be lehet számolni a társnak is…).


Kapcsolódó Cikkek

 • Gyász! Elhunyt Wichmann Tamás

  Gyász! Elhunyt Wichmann Tamás

  Hosszan tartó, súlyos betegség után 72 éves szerdán korában elhunyt Wichmann Tamás kilencszeres világbajnok, háromszoros Európa-bajnok és kétszeres olimpiai ezüstérmes kenus, az 1970-es évek Magyarországának egyik legnépszerűbb sportolója – értesült a Nemzeti Sport a családtól.

 • Családi farsang

  Családi farsang

  Apukák és anyukák együtt farsangoltak a csepeli Közösségi Pontban

 • Veszélyes ritkaság

  Veszélyes ritkaság

  Debrecen – Egy sisakos kazuár személyében új lakó érkezett a Debreceni Állat- és Növénykertbe.