EUR: 339,91 Ft
CHF: 319,51 Ft
2020. február 28., péntek
Ákos, Bátor

Belföld

Átadtak a 2015. évi Regionális Prima Díjakat

Ünnepélyes gálaműsor keretében kilencedik alkalommal adták át a Regionális Prima Díjakat. A VOSZ Közép-magyarországi Regionális Szervezete és a Prima Primissima Alapítvány jóvoltából az idén is 6 kiválóság kapta meg Budapest és Pest megye területéről az elismerést, valamint két külön díj is gazdára talált.
A díjátadó megnyitóján Marjay Gyula a VOSZ KMRSZ elnöke azt emelte ki, hogy egy ilyen rendezvény az összefogásról szól és a köszönetről. A vállalkozók összefognak, hogy a kiválóságokat meg tudják jutalmazni és megköszönik, hogy olyat alkottak és alkotnak a világnak, melyek szebbé és élhetőbbé teszik mindennapjainkat. Ebben az összefogásban rejlik nemzetünk ereje és ilyen összefogással komoly eredményeket érhetünk el.
3. kép
A köszöntők után a díjátadások következtek:

  • Magyar színház- és filmművészet kategóriában András Ferenc filmrendező, forgatókönyv író,
  • Magyar tudomány kategóriában: Prof. Dr. Berkes István orvos,
  • Magyar zeneművészet kategóriában: Szalóki Ági énekes,
  • Magyar építészet, építőművészet kategóriában: Nagy Csaba építész,
  • Magyar sport kategóriában: Dr. Szívós István olimpiai bajnok vizilabdázó,
  • Magyar népművészet és közművelődés kategóriában: a Duna Művészegyüttes részesült a regionális prima díjban és a vele járó 1-1 millió forintos elismerésben.
  • A különdíjakat  Magyar sport kategóriában: Szabó Krisztián rallycross versenyző, magyar sajtó kategóriában pedig Tarnóczi Orsolya újságíró vehette át.
 2.kép
Az est keretében 11 budapesti és pest megyei vállalkozó is elismerésben részesült. Gáthy Barnabás, Lukács József, Karácsony László, Kiss-Torma Csaba, Szelényi Renáta, Gulyás József, Stock Sándor, Székely Klaudia, Hercsel Erik, Osadcow Gergely, Balázs Ferenc a Regionális Év Vállalkozója kitüntetést vehette át.
A díj átadásokat hangulatos műsor színesítette. A díjazottak közül fellépett Szalóki Ági, egy csodálatos népdal csokorral, a Duna Művészegyüttes egy fergeteges tánccal, de hallható volt Nédó Olga hegedűművész, Vásáry André énekes, és a Pénzügyőr zenekar is.

A díjátadót megtisztelte több közéleti személyiség is, többek között dr. Szeneczey Balázs főpolgármester helyettes, Szatmáry Kristóf miniszteri biztos.

Kapcsolódó Cikkek