EUR: 339,67 Ft
CHF: 319,53 Ft
2020. február 26., szerda
Géza

Erzsébet program

Az egyik leghíresebb hazai család

A béren kívüli juttatások berkein belül az a mondás járja, hogy az ország egyik legismertebb famíliája az Erzsébet-utalványcsalád. Ez könnyen lehet, hiszen a papíralapú utalványok közül jelenleg 48 ezer munkáltató rendel, a több mint 2 millió felhasználó pedig durván 58 ezer elfogadóhelyen válthatja be ezeket. Alábbi összeállításunkban a hat különböző utalvány – az Erzsébet-utalványcsalád tagjainak – főbb jellemzőit mutatjuk be olvasóinknak.

Étkezési Erzsébet-utalvány


Az Erzsébet-utalványok sikertörténete az Étkezési Erzsébet-utalvánnyal kezdődött 2012 januárjában. A narancsszínű utalványt alig van hely, ahol ne fogadnák el: beváltható élelmiszer- és diszkontüzletek, hiper- és szupermarketek, éttermek és kávézók, büfék, ételkiszállítók, hentesüzletek, cukrászdák, és még számos más üzlet kasszáinál. Magyarország kedvenc utalványa fogyasztásra kész étel, valamint meleg konyhás vendéglátóhelyeken étkezési szolgáltatás vásárlására használható fel.

Ajándék Erzsébet-utalvány


Praktikus megoldás az évközi, az év végi, valamint az üzleti ajándékozásnál is. Rendszeresen és alkalmanként is adható. Gyakorlatilag korlátlanul használható fel műszaki cikk, lakberendezés, könyv, ruházat, vegyi áru, szépségápolás, papír-írószer, egészségmegőrzés, élelmiszer, szabadidős tevékenység, sportfelszerelés, játék és utazás kategóriába tartozó termékek és szolgáltatások vásárlására. A csokibarna színvilágú utalvány akár névértékénél is többet érhet, hiszen gyakran kapcsolódnak hozzá elfogadóhelyi kedvezmények.

Iskolai Erzsébet-utalvány

Tankönyv, taneszköz és ruházat vásárlására használható juttatás. A lila színű Iskolai Erzsébet-utalvány az iskoláskorú gyermekek szülei számára könnyíti meg jelentősen a tanévkezdést. Az utalvány a béren kívüli juttatások rendszerén belül, vagy akár önállóan is adható.

Kultúra Erzsébet-utalvány

A zöld utalvány adómentesen, évente ötvenezer forint értékben adható egy munkavállalónak. Az utalvány kulturális rendezvények, színházak, múzeumok, koncertek és könyvtárak látogatására használható fel. A Kultúra Erzsébet-utalvány az elfogadására szerződött szolgáltatóknál múzeumok, művészeti létesítmények, kiállítások, színházi, tánc-, cirkuszi vagy zeneművészeti alkalmakkor váltható be belépőjegyre vagy bérlet vásárlására is. Könyvtári beiratkozási díj megfizetésére is fordítható.

Sport Erzsébet-utalvány

A Sport Erzsébet-utalvánnyal a hazai és nemzetközi sportélet legnagyobb csillagait és legemlékezetesebb pillanatait hozhatja közel munkavállalóinak a munkaadó. A kék utalvány az annak elfogadására szerződött, közel 120 partnernél sportrendezvényekre szóló belépőjegy, valamint bérletvásárlására fordítható. Értékhatár nélkül, adómentesen adható a munkavállalónak.

Gyermekvédelmi Erzsébet-utalvány

Az Országgyűlés 2012 nyarán a természetbeni szociális juttatások közé emelte az Erzsébet-utalványt, így az utalványok már nemcsak béren kívüli juttatásként, hanem szociális támogatásként is funkcionálnak. A települési önkormányzat jegyzője adhatja azoknak, akik rendszeres gyermekvédelmi kedvezményre jogosultak. A világoszöld utalvány évente két alkalommal jár, amelyet fogyasztásra kész étel, ruházat, valamint tanszer vásárlására lehet fordítani.

Kapcsolódó Cikkek