EUR: 338,10 Ft
CHF: 317,52 Ft
2020. február 28., péntek
Ákos, Bátor

Program

Az igazi Moby Dick – A tenger szívében

Ha létezik nagybetűs hollywoodi iparos az álomgyárban az Ron Howard. A filmjeire sose lehetett a rossz szót használni, mindig is a jó és a zseniális között mozgott. Legújabb filmjét valódi események inspirálták. A történet szerint a Moby Dick írója, Herman Melville találkozik egy öreg tengerésszel, aki egy sok évvel korábbi hajószerencsétlenség történetét mesél el az ifjú tollforgatónak, ami később a legendás bálna történetét inspirálta. A filmhez Howardnak sikerült megnyerni Chris Hemsworth-ot , aki két Thor és/vagy Bosszúállók film között próbál kitörni a szőke, kigyúrt félisten skatulyájából. Az előzetes kritikák alapján A tenger szívében inkább a “jó” Howard filmekhez tartozik, de ha már unjuk a messzi messzi galaxisban történő fantasztikus eseményeket és valami katartikusra és zsigerire vágyunk, akkor nem is választhatnák jobb filmet a hamarosan kezdődő téli szünetben.

atenegerszivebenTudta-e? 


– A film közel 100 millió dollárból készült.

– Chris Hemsworth a hitelesség kedvéért csontsoványra fogyott. Mint mondta, naponta maximum 600 kalóriát vitt a szervezetébe.

– Pollard kapitány szerepére Benedict Cumberbatch, Tom Hiddleston és Henry Cavill is esélyes volt.

– Végül Benjamin Walker lett a befutó, aki egyébként civilben a háromszoros Oscar-díjas Meryl Streep veje, bár egy ideje azt pletykálják, hogy négy és fél év házasság után éppen válófélben van a díva lányával, Mamie Gummer-rel.

Kapcsolódó Cikkek