EUR: 337,63 Ft
CHF: 318,07 Ft
2020. február 21., péntek
Eleonóra

Belföld

Bakondi: tiszta helyzetet teremtene egy új terrorminősítés

A miniszterelnöki főtanácsadó szerint “hasznos lenne” tiszta és világos jogi helyzetet teremteni a terrorfenyegetettség vagy egy esetleges terrorhelyzet időszakára.

Bakondi Györgyöt az M1 aktuális csatorna szombat esti műsorában a Fidesz frakcióvezetőjének arról a nyilatkozatáról kérdezték, amely szerint várhatóan módosítani kell az alaptörvényt, hogy a magyar jogrendben legyen terrorveszélyre vonatkozó minősített helyzet. Kósa Lajos erről a Magyar Időknek adott, szombaton megjelent interjújában beszélt.


A miniszterelnöki főtanácsadó szerint egy ilyen új minősített időszak bevezetése megfelelő mozgásteret adna a rendvédelmi, a honvédelmi alakulatoknak és az egész kormányzatnak.

Emlékeztetett arra, hogy hasonló – speciális jogrendet jelentő – minősített időszak már létezik elemi csapás, ipari szerencsétlenség vagy háborús fenyegetettség idejére.

Terrorhelyzetre vonatkozóan ilyen fokozat nincs, holott az élet azt mutatja – utalt a párizsi merényletekre -, hogy ilyen időszakok bekövetkezhetnek – fűzte hozzá.

Kapcsolódó Cikkek