EUR: 338,43 Ft
CHF: 318,95 Ft
2020. február 21., péntek
Eleonóra

Belföld

Biztos befektetés a háztetőn – cégeknek is megéri a napelem

Kiváló megtérülést ígér a kisebb cégek számára is a napelem telepítése, egy kiserőmű nem csupán arra képes, hogy akár teljes mértékben fedezze a felhasznált villamosenergia-mennyiségét, a megtermelt és a felhasznált energia közötti különbség további bevételt, azaz megtakarítást jelenthet. Az MVM Partner Zrt. ingyenes és kötelezettségektől mentes ajánlattal, valamint a rendszer megtervezésével, az engedélyek beszerzésével, kivitelezéssel, pályázati források felkutatásával és garanciális javítással is segíti a napelemes rendszerekben gondolkodó cégeket.

Jó hozam, kedvező megtérülés, ezt követően pedig ingyen energia akár egy évtizeden keresztül – ezt kínálják a modern napelemes rendszerek, amelyek a Nap energiáját alakítják át villamos energiává. A régi mondás szerint az az energia a legolcsóbb, amit nem fogyasztunk el. A másik oldalról azonban az sem nevezhető drágának, amiért nem kell fizetnünk – erre jelent megoldást, ha egy cég magának állítja elő a villamos energiát megújuló forrásból. Ma már sokféle megoldás létezik erre, a legpraktikusabb azonban ezek közül a napelem, amely gyakorlatilag bármilyen épületre felszerelhető, rugalmas megoldás. A nap energiáját hasznosító rendszerek irodaházak és szinte bármilyen egyéb telephelyek számára kínálnak az egyedi igényekhez igazodó, személyre szabottan tervezhető beruházást.


, Image: 236098739, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Profimedia, Alamy

A megfelelő tervezést és kivitelezést azonban érdemes minden esetben, a legelső lépésektől tapasztalt, szakértő partnerre bízni. „Az MVM Partner Zrt. egy olyan szolgáltatási csomagot alakított ki, amelynek keretén belül a tanácsadástól a tervezésen és az engedélyeztetésen át a kivitelezésig segít kialakítani a nap energiáját használó villamosenergia-termelő rendszereket” – mondta Pénzes László, az MVM Partner Energetikai Szolgáltatások Osztályvezetője..

Az egyik legfontosabb kérdés, hogy mennyi idő alatt termeli ki a napelemes rendszer a kiépítés költségeit, azaz mikortól válik ingyenessé az általa megtermelt villamos energia. Az átlagok természetesen nagyobb különbségeket is rejthetnek technológiától és földrajzi elhelyezkedéstől függően, de Magyarországon egy jól beállított napelem nagyjából évi ezer kilowattóra áramot képes termelni egy-egy kilowatt beépített teljesítménnyel. Az átlagos megtérülés optimális esetben elérheti az évi 7–8 százalékot, így nagyjából 10-15 év elteltével, élettartama fennmaradó mintegy két évtizedében gyakorlatilag ingyen termel villamos energiát a rendszer.

A napelemek telepítésének első fázisában fel kell mérni az adott épületeket, telephelyet, majd elkészíteni a telepítésre vonatkozó ajánlatot. Az energiakereskedelemmel foglalkozó MVM Partner komoly, évtizedes szakmai tapasztalattal rendelkező szakértői ebben díjmenetesen állnak az érdeklődő vállalkozások rendelkezésére, bármiféle kötelezettség nélkül. A megújuló energia mellett döntő cég ezt követően egyszerűen megrendeli a szolgáltatást, ettől kezdve pedig az MVM Partner a tervezéstől az üzembe helyezésig elvégzi a szükséges munkálatokat, lefolytatja az engedélyeztetést és a dokumentációs munkákat is.


A cég igényétől függően a kiépülő rendszer lehet úgynevezett háztartási méretű kiserőmű, ha a jogszabályban előírt szabályoknak megfelel. Erre csak akkor van mód, ha a telepítés helyszínén rendelkezésre áll a kisfeszültségű hálózat, valamint a berendezés csatlakozási teljesítménye nem haladja meg az 50kVA-t. Az egyéni lehetőségektől és céloktól függően azonban az MVM Partner képes akár több száz kilowattos beépített teljesítményű naperőműveket is megépíteni.

„A beruházás megtérülését jelentősen javíthatják a különböző pályázati forrásokból elérhető támogatások, amelyek felkutatása, illetve a pályázati anyagok elkészítése is sok cég számára komoly nehézségeket jelent. Az MVM Partner szolgáltatása magában foglalja e lehetőségek feltárását is az ügyfelek számára” – tette hozzá Pénzes László.

Kapcsolódó Cikkek

 • Kezdődik a tavaszi lomtalanítás

  Kezdődik a tavaszi lomtalanítás

  Ma veszi kezdetét a tavaszi lomtalanítás a fővárosban. Az első városrész, amelyben a szakemberek elszállítják a fölöslegessé vált lomot az V.

 • Megállítaná a börtönbizniszt a kormány

  Megállítaná a börtönbizniszt a kormány

  A kormány célja, hogy megállítsa a börtönbizniszt, amely mára több milliárdos iparággá vált – jelentette ki Varga Judit igazságügyi miniszter az Országgyűlésben a börtönzsúfoltsági kártalanításokkal kapcsolatos törvényjavaslat általános vitájában.

 • Ma kiderül lesz-e BKV-sztrájk

  Ma kiderül lesz-e BKV-sztrájk

  Sokadjára ül ma össze a BKV cégvezetése és az Egységes Közlekedési Szakszervezet, hogy döntsenek a cégnél dolgozók fizetésemeléséről.

 • Felszámolják az illegális hulladéklerakókat

  Felszámolják az illegális hulladéklerakókat

  Július 1-jétől életbe lép a klíma- és természetvédelmi akcióterv első pontja, megkezdik az illegális hulladéklerakók felszámolását. Az utak melletti árkokat, a vasútvonalak környékét is kötelező lesz megtisztítani, összegyűjtik az erdők, szántóföldek, települések szélére kihordott hulladékkupacokat is – számolt be Schanda Tamás az M1-en.