EUR: 338,02 Ft
CHF: 318,37 Ft
2020. február 20., csütörtök
Aladár, Álmos

Életmód

Böjte Csaba: Nem babra megy a játék!

A Három királyfi, három királylány, a kívánt gyermekek megszületését szorgalmazó mozgalom felkérésére tartott előadást Böjte Csaba testvér, aki Európa jövőjével kapcsolatos gondolatait is megosztotta a fiatalokkal.

Böjte Csaba testvér előadása Semmelweis Egyetem ( Fotó: Sáfár Tibor)

Csaba testvér elmondta elképzelését a migráns válság lehetséges megoldásáról

A dévai gyermekotthont alapítója, az erdélyi árvák megmentőjeként számon tartott ferences szerzetes elmondta, a pápa elhívta Rómába egy, az utcán élő emberekről szóló konferenciára.


– Itt mesélte az egyik kedves nővér, hogy Afrikában többen élnek az utcán, mint ahányan mi összesen vagyunk itt Európában. Ázsiában 150 millió gyereket csak katonának képeznek ki, és hozzájuk csak a kiképzőiknek van (sok rossz) szava. Megfogalmazódott bennem: mondd el Európában mindenkinek, ezek a fiúk azt üzenik: ha ti nem jöttök hozzánk, mi elmegyünk hozzátok, és megmutatjuk, mire tanítottak minket, mit gondolunk mi a világ rendjéről.

Böjte Csaba testvér előadása Semmelweis Egyetem ( Fotó: Sáfár Tibor)

Böjte Csaba felhívta a figyelmét a fiataloknak a rájuk váró feladatra

Csaba testvér úgy látja, sok fiatal van, akikben benne van a missziós lendület, akik sokat tehetnek a jövőnkért.


– Én optimista vagyok, nem hiszem, hogy lenne globális háború, de miért ne lehetne globális forradalom? Nem babra megy a játék, feladatunk van, és a megoldást nem is feltétlen az állam kell kitalálja. Egyfelől oda lehetne menni, és megmutatni nekik Jézus Krisztus szeretet parancsát. Másfelől miért ne hozhatnánk létre Európában olyan tanítóképzőket, ahová elhoznánk Afrikából, Ázsiából fiatalokat, akiket itt megtanítanának az utcán élő emberekkel jól bánni, és aztán visszamennének a saját országukba, és ott segítenének, a saját népükkel csinálnák, azt, amit mi is teszünk a mi szegényeinkkel? – tette fel a kérdést Böjte Csaba. Megjegyezte, nem hiszi, hogy ez olyan sok pénzbe kerülne, és cselekedni kell, mert itt az idő.

– A kerítés önmagában nem véd meg minket, azzal együtt, hogy én is kerítést építettem volna az adott helyzetben. Európában naponta 6-7 ezer abortusz van, nagyjából annyian nem születnek itt meg, amennyi migráns érkezik naponta. Ha nem vállaljuk a gyermekeinket, akkor az elöregedő Európa légüres térként beszippantja ezeket a bevándorlókat, és mi, akik megöljük a sajátjainkat, majd felnevelhetjük az adóforintjainkból a másokét.

Kapcsolódó Cikkek

 • Alvást segítő technikák

  Alvást segítő technikák

  Sokan irigylik a házi kedvenceket, például a macskákat, amikor azt látják, hogy azok bármikor tudnak aludni, amikor kedvük tartja.

 • Így élvezzük a nyugdíjaséveket

  Így élvezzük a nyugdíjaséveket

  Sokan tartanak attól, hogy a nyugdíjas kort elérve hirtelen egyedül maradnak, kiesnek a munkahelyi kapcsolatokból. Pedig a nyugdíj korántsem jelenti mindennek a végét, sőt!

 • Össznépi munkahelyi hazugságok

  Össznépi munkahelyi hazugságok

  A magyar munkavállalók kellemetlen vagy éppen a laikusoknak nehezen elmagyarázható munkakörük miatt is állítottak már valótlant arról, hogy mit dolgoznak – derül ki Magyarország vezető állásportálja, a Profession.