2020. február 17., hétfő
Donát

Egyéb XXII.kerület

Disznóságok voltak az egyházközségben

Disznóvágás élő22

A 150 kilós disznó hajnali 5 órakor érkezett Budatéténybe

Disznóvágással búcsúztatta az egyházi évet a budatétényi egyházközség a Szent Imre Otthonban. A Szent István-plébániatemplomhoz tartozó hívek azért hozták előre a farsangi disznóvágást, hogy a jövő évi korai húsvétig legyen elég idő a sonkát felfüstölni. A 150 kilogramm élősúlyú állatot Kecskemétről hozták hajnali 5 órakor, és a gyermekes családok délután a teljes feldolgozással, a kolbász- és hurkatöltéssel is készen voltak, úgy, hogy ebédre még egy orjaleves és friss pecsenye is belefért a napba.

Disznóvágás főzés22

Novákné Tisje Mónika és Kürtösiné Kertész Olga frissen készítette el a hagymás vért

– Ez egy nagyon jó közösségi program, élmény nemcsak nekünk, hanem a gyerekeinknek is – tudtuk meg Kürtösiné Kertész Olga ötvösművésztől, négygyermekes családanyától. – Azon túl, hogy húsvétkor a saját disznótorosunkat és sonkánkat esszük majd, az együttlét, a közös munka öröme is feltétlenül megéri! Hálásak vagyunk, hogy megvannak hozzá a lehetőségeink.


Az egyházközségi disznóvágás egyik szervezője hozzátette, idén még meggyes pitét is volt idő sütni, sőt a fagyasztóban van a most vágott disznó húsából készült szilveszteri toros káposzta is.

Disznóvágás gyerekek22

Lányok-fiúk együtt töltötték a kolbászt

 

Disznóvás kolbásztöltés22

A kicsik sem maradtak ki a munkából

Kapcsolódó Cikkek

 • Gyász! Elhunyt Wichmann Tamás

  Gyász! Elhunyt Wichmann Tamás

  Hosszan tartó, súlyos betegség után 72 éves szerdán korában elhunyt Wichmann Tamás kilencszeres világbajnok, háromszoros Európa-bajnok és kétszeres olimpiai ezüstérmes kenus, az 1970-es évek Magyarországának egyik legnépszerűbb sportolója – értesült a Nemzeti Sport a családtól.

 • Családi farsang

  Családi farsang

  Apukák és anyukák együtt farsangoltak a csepeli Közösségi Pontban

 • Veszélyes ritkaság

  Veszélyes ritkaság

  Debrecen – Egy sisakos kazuár személyében új lakó érkezett a Debreceni Állat- és Növénykertbe.