2020. február 17., hétfő
Donát

Erzsébet program

Egy kártyára tettek fel mindent

Nagy fába vágta a fejszéjét az Erzsébet Utalványforgalmazó Zrt., amikor novemberben elindította az Erzsébet-utalvány Plusz kártyát. A fejlesztés célja ugyanis az, hogy az eddig papíralapon működő utalványcsalád a virtuális fizetőeszközök világában is helyet szerezzen magának. Az újítás kapcsán Uhrinyi Tamást, a társaság logisztikai igazgatóját kérdeztük.

– Miért döntöttek úgy, hogy belevágnak a fejlesztésbe?


– Az első Erzsébet-utalványok 2012- ben jelentek meg, az azóta eltelt három évben jócskán megváltoztak a fogyasztói szokások. A kártyás tranzakciók alakulása például csak tavaly közel 20 százalékkal bővült 2013-hoz képest, vagyis az látszik, hogy általánosságban véve a papíralapú fizetőeszközök mindinkább háttérbe szorulnak, az elektronikusak viszont előretörnek. Erre a piaci igényre kívántunk reagálni, szem előtt tartva a munkaadók, a munkavállalók és az elfogadóhelyek igényeit és kényelmét is egyben.

– Vagyis a vásárlók örülhetnek, de milyen a fogadtatás az elfogadó- helyek részéről?


– Bátran állíthatom, hogy az Erzsébet-utalvány Plusz kártyát nemcsak a munkavállalók, hanem az elfogadóhelyek is rendkívül pozitívan fogadták. Ezt bizonyítja, hogy a legnagyobb üzletláncokkal gyorsan megállapodásra jutottunk a kártya elfogadásáról. A mágneskártyával valóban mindenki nyer, hiszen nemcsak a vásárlás válik egyszerűbbé, de az ehhez kapcsolódó adminisztrációs és logisztikai feladatok is jelentős mértékben csökkennek, vagyis a munkavállalók mellett a munkáltatók és az elfogadóhelyek is jól járnak az újítással.

– Kifejtené ezeket az előnyöket?

– Kezdjük talán a felhasználókkal, az ő szempontjukból a leglátványosabb a változás. Aki kártyára vált, annak nem kell többféle utalványt magánál hordania, hiszen a plasztik az összeset külön zsebekben képes kezelni. Emellett a kártya biztonságosabb is, mint a papíralapú utalványok, mivel minden kártyát egyedi PIN-kód is véd, így ha még el is veszítenénk, mások számára nehezen hozzáférhető, ráadásul könnyen letiltható. És akkor még nem beszéltünk arról, hogy a kasszáknál végre pontos összeggel lehet fizetni a kiválasztott termékekért.

– Miért jó a munkáltatói oldalnak, illetve az elfogadóhelyeknek?

– Főleg az adminisztráció drasztikus lecsökkenése miatt. Gondoljon csak bele: előbbiek eddig postán rendelték az utalványokat, amelyeket aztán átvenniük, tárolniuk és kiosztaniuk is kellett, mindezt havi rendszerességgel. Most ugyanez egy egyszerű online tranzakcióval megoldódik. Az elfogadóhelyekre szintén igaz, hogy csökken az adminisztrációjuk, kiegészülve azzal, hogy számukra az elszámolás is leegyszerűsödik, hiszen a rendszer automatikusan rögzíti az egyes utalványtípusok forgalmát, nem kell kötegelni és beküldeni a papírokat.

– Beszéljünk még az Erzsébet-utalvány Plusz rendeléséről! Mi ennek a menete?

– Erre az interneten van lehetőség, az Erzsébet-utalványok eddig már megszokott online rendelési felületén a www. erzsebetutalvanyplusz. hu oldalon. A rendelési felület kifejezetten felhasználóbarát, mivel itt egyszerűen nyomon lehet követni az egyes megrendeléseket, de akár abban is segítség található itt, hogy miként állítsuk össze az egy évben rendelkezésre álló cafeteria keretünket. Fontos tudni, hogy az Erzsébet-utalvány Plusz kártya érvé- nyessége három év, a feltöltött összegek felhasználási ideje pedig megegyezik a papíralapú utalványokéval, a kártyák gyártása és szállítása pedig egyenlőre térítésmentes.

Kapcsolódó Cikkek