2020. február 27., csütörtök
Edina

Erzsébet program

Finomhangolással töltötték az időt az öttusázók

Hirtelen csöppent bele Martinek János az Erzsébet Talentum Program világába két évvel ezelőtt, azóta viszont az egyik legmeghatározóbb alakjává vált a kezdeményezésnek: talán ennek is szól a zánkai hétvégén kapott szakmai vezetői díj. A kétszeres olimpiai bajnok öttusázó azt mondja, az edzések levezénylésével nem ér véget a tehetséggondozás, sőt, akkor veszi kezdetét csak igazán.

Martinek János, talentum, szakmai díj, Erzsébet-program

(Fotó: Kobza Miklós)

Szakmai vezetői díjat vehetett át Martinek János (a fotón középen) a vasárnap zárult Erzsébet Talentum Programon. Az elismerést a programon belül első alkalommal adták át, a kitüntetésre pedig szakmai vezető kollégái az olimpiai bajnok öttusázót találták érdemesnek. – Talán annak szól ez a díj, hogy fontos szerepet vállaltam a táborok lebonyolításában, illetve azon túlmenően is a közösség összekovácsolásában – töprengett a sportoló, amikor arról kérdeztük, minek tudható be, hogy ő vehette át az emlékszobrot.


Martinek azt vallja, hogy a Talentum Program nem ér véget azzal, hogy a gyerekek hazautaztak. – Nemcsak azért dolgozunk, hogy felkaroljuk, hanem hogy megtartsuk őket a közösségen belül – emelte ki és hozzátette: a négynapos összetartások arra nem elegendőek, hogy szakmai értelemben nagy változásokat tudjanak elérni a gyerekeknél, de arra igen, hogy motivációt adjanak az edzésekhez. – A finomhangolásokra koncentrálunk, arra, hogy hogyan tudnánk közelebb hozni a sportot a fiatalokhoz, és hogyan érhetnénk el, hogy benne is maradjanak – sorolja.

Persze némi személyes érdek is meghúzódik a háttérben, hiszen Martinek kifejezetten szeret gyerekekkel foglalkozni. – Annak idején nem voltak megfelelő körülmények ahhoz, hogy edzőnek álljak, most talán magamat is kompenzálom valamennyire azzal, hogy ifjú reménységekkel dolgozom – fogalmazott az egykori klasszis.


Kapcsolódó Cikkek